BOKRELEASE - VÅGA VÅRDA VINN!!!


Boken som ni aldrig får glömma och som kan bli ÅRETS JULKLAPP=)


Jan Carlson och Alexander från Nystartskontoret stod coh tog emot det 60-tal gäster som anlände.

Sen var det dags att säga några väl valda ord av mig, samt David (fast från videolänk från Sydafrika)...

... och den fantastiske entreprenören Göran Grell. Mångsysslare till tusen!
Jag är oerhört tacksam och glad för det!!!

Med lite prat och utdelning av mitt och Davids "Årets förebild" till Joakim Norling som under 30 år jobbat med ungdomar dagarna i ända, under dagar och kvällar, under jul som sommarlov har han 100% engagemang. Tillsammans med sin bror har han startat Alba Camp.

Dessutom var det mat, vin, öl med underbara människor och fantastisk musik. Lagom av allt, drygt 60 personer så jag hann prata med de flesta ordentligt m.m.. Jag är jättenöjd! Tack för alla fina blommor och presenter!

Tyvärr så togs inte så mycket kort med min kamera men jag hoppas kunna få allas andra kort så jag kan visa lite mer.

Ja Nu har jag haft min första Bokrelease=)

Innan dess var det fotografering och intervjuer med, här tillsammans med Svenska Dagbladets Bobbo Lauhage!

...och här med fotograf Cecilia!


Dessutom så ville jag tacka de 4 som varit mest inblandade i boken dagen innan med en middag på Wasa allé.
Min kollega Jenny, formgivare Jörgen, projektledare och redaktör Karin, författare Maria och jag! Jättemysigt!2 stora organisationer tog emot mig med öppna armar!

Först Svenskt näringsliv och dess försäkringsorganisation i Stockholm!

Kände mig som hemma direkt, moderator Mi Ridell och Susanna Östberg från Svenskt näringsliv va så goa och lättsamma. Det kändes som vi hade känt varandra länge=)

Mi Ridell och jag=)


och här är jag och Susanna!=)

Det var verkligen jättemysigt, det var sån julstämning i lokalen.

Sen var det Skara som stod på tur med Västra Götalandsregionen som arrangör. Det var 60 stycken kommunanställda med fokus på "Den företagsamma förvaltningen". Thomas Forslin är riktigt duktig, förutom detta projekt så har han drivit en del arrangemang som jag varit med på tidigare så som "Den entröprienella skolan".

Dessutom var det Release för min bok igår. Berättar mer imorgon om det!


Anders Wall stipendiet i Uppsala

Riktigt fin middag i Salongen på Uppsala Universitet bjöd den mäktige Anders Wall in till. Det var ju främst äldre män så jag fick bästa platsen, bredvid huvudpersonen själv.

Här är jag tillsammans med Anders innan föreläsningen för de drygt 2000 pers skulle börja. Så kul och spännande!Här sitter ett underbart gäng med bla Anders och chefredaktören för Uppsala Nya Tidning.


Detta är en del av den stora skaran i publiken. Fantastiskt att de lyckats locka så många till denna eftermiddag.

Därefter var det tillbaka till Stockholm igen!


Storuman

Jag vet att jag ligger lite efter men som sagt Storuman var näst på tur. När jag åkte från Göteborg så ösregnade det, när jag mellanlandade i Stockholm ösregnade det, när jag mellanlandade i Kramfors så ösregnade det även där men när jag entrade flygplatsen i Storuman så fick man se snön.Dagen efter var det föreläsning för drygt 200 pers i det lilla samhället som totalt bara är 7000 i hela kommunen.


Jag blev så vl omhändertagen av arrangör Ann-Ci och Strumans kommun och gymnasieskola.
Stolt berättade de om alla fantastiska människor som kommer från Storuman, armbrytaren Heidi Andersson, Anja Pärson, Roger Pontare m fl Det tycker jag de skall stoltsera på mer och marknadsföra ytterligare för att folk skall få mer och ökad kännedom om kommunen.


Sen tog propellerplanet mig tillbaka till Stockholm för att vara med i en debatt  på Anders-Wall-förelsningen med drygt 2000 åhörare. Berättar snart mer!

Från Lysekil till Storuman!

Avslutade förra veckan med en föreläsning på Hotell Vann i Lysekil för det kvinnliga nätverket Women in Business. 60-tal kvinnliga entreprenörer från Sverige, Norge och Danmark!

Mitt tema var att prata om Intressenter och Marknader utifrån mina erfarenheter.

Verkligen goa tjejer och kvinnor. Och norskor, gu va positiva och härliga de är, jag vet inte om det är att alla norskor är så eller om det är språket som gör det. Det blev mest att jag pratade med dem men även ett par danskar och någon svensk efteråt.

Nu skall jag till Storuman för att hålla föreläsning imorgon bitti!

Malmö´s underbara kvinnor vägde upp väderkaoset!

Jag orkade helt enkelt inte skriva igår. Jag och min kollega Lina bilade till Malmö vid 7 på morgonen vilket gick jättebra men när vi skulle åka hem var det en fruktansvärd storm och ösregn som ni kanske sett på alla nyhetssändningar. 8 ambulanser swischa förbi oss så efter två timmar från malmö till Landskrona satte vi oss där för att fika istället. Det tog ganska många timmar att komma hem och inget kan man göra åt det, Vädret alltså!


Föreläsningen i Malmö för Kvinnliga nätverket Göran gick jättebra. Vilka fantastiska kvinnor! Jag blir och blev helt rörd över deras positivitet och glädje. FANTASTISKT!!! Mer av detta!


Jag tror inte jag fått så många goa kramar och kommentarer. Underbart!

Sen var det utställning och full fart med försäljning, här sitter de dock och lyssnar på talaren efter mig, Amelia Adamo medan jag hämtar mig efter föreläsningen.


Roligt att alla gillade boken, alla smycken men enormt mycket Datorväskorna. Roligt att det var sånt sug efter dem!

Idag var jag i Lysekil men berättar mer om det imorgon!

IHM

Idag var det en härlig dag i skolan... Imorgon väntar Malmö och föreläsning för Kvinnliga nätverket Göran samt utställning så vi, jag och min kollega Lina, skall bila 7 på morgonen. Natti natti!

Från 20 graders Barcelona till regniga Stockholm

Kändes lite motigt att lämna min pojkvän och varma Spanien imorse för ett regnigt och kallt Stockholm.

Men när jag väl kom till Industrifondens årsstämma och alla glada, positiva och härliga människor så va det full action igen.

Årsstämman ägde rum på Clarion hotell vid Norra Bantorget i Sthlm, flera hundra människor, mestadels investerare skulle lyssna till den nya generationen, 80-talister, mig och Erik Fjellborg samt några andra talare.Industrifonden firade 30-års jubileum. Lite festligt så alla talare fanns det ett kort från 1979 på men då var varken jag eller Erik påtänkta.

NU landade jag nyss i Göteborg...e lite trött så längtar efter att krypa ner i min säng. Natti natti!

Framåt tjejer i Angered

Började förmiddagen med massor av framåt tjejer på Hantverksprogrammet i Angered. Det var väldigt uppskattat att jag var där.

Här sitter jag med många glada tjejer!

Jag beundrar lärarna som sliter och kämpar. Just Angered har ju stora utmaningar med drygt 50% av eleverna med invandrarbakgrund. En av de drivande lärarna som också har ämnet Ung företagsamhet är Torbjörn Stenson.

Därför var det kul att jag som utomstående kan komplettera lärarna och försöka hjälpa dessa tjejer att hitta tron till sig själlva, skapa ett självförtroende och göra det som de är bra på.

dessutom blev jag prydd med en T-shirt "Världens grymmaste klassrum" =)
 
Nu sitter jag på flygplatsen påväg till Barcelona, det skall vara 20-23 grader nu i helgen, underbart! Sen är det full fart i Stockholm, Göteborg, Malmö och Lysekil nästa vecka.

Kör hårt och Trevlig helg!

Kompetensmässan

Varit i Sthlm i några dagar nu. Kompetensmässan i World trade Center och föreläsning för Handelshögskolan på Women´s banking day! Igår var jag och höll för fantastiska framåt och positiva tjejer på Handels! Jättekul!

Min medförfattare Maria sålde böcker och jag tjötade på. Jag höll idag föreläsning på mässan och är så glad att det kom så mycket folk. Hade samma pass som Svenskt näringsliv VD Urban Bäckström men Tessan drog flest=)


Här är Maria tillsammans med den nöjda kunden och utställaren Rolf!

Idag skall jag få sova i min egen säng. Härligt! Natti natti=)

Gott och blandat!

Vilket underbart gäng i Malmö, så goa och positiva! Underbart!
Snart skall Novo Nordisk, detta läkemedelsföretag lansera en ny produkt vilket är en enorm grej i den branschen. Så då fick jag en t-shirt upptryckt i mina slagord och den nya produkten Victoza. Så gulligt!

Sen bar alla vägar till Malmö för fotbollsgalan men min bar ifrån Malmö till Sthlm.


Där i lobbyn på hotell Anglais vid Stureplan satt den goa Jan Carlzon och väntade när jag snubblade in med alla mina väskor. Så trevligt, vi fika å tjöta och prata å tjöta lite till. Ja han är verkligen härlig!


På flygplatsen blev jag inte av med mig själv utan där dök jag upp i varje tidningställ. Ha ha, kul=)

Mina 3 Guld-V:n för veckan som varit!
1. Alla fantastiska stora företagare och profiler som är så goa och lättsamma som vill träffa lilla mig=) verkligen kul; Jan Eliasson (skulle varit på lunch med honom när jag blev sängliggandes i feber så den är nu uppskjuten), Jan Carlzon, Bicky Chakraborty (grundare och VD av elite hotels) m.m. Jag vill bara säga; DET VÄRMER!!!!!!!!!

2. Alla grymma arrangörer som uppmuntrar och stimulerar entreprenörskap och möjlighetstänkande. Dessa som ofta jobbar aktivt men ofta i det tysta. Denna veckan som Gunilla på Trosa kommun, hela gänget på Rektorsakademin, Sara på UF i Östersund, Charlotte på Svensk näringsliv m.m. Det finns tro och framtid överallt dit man kommer! UNDERBART!

3. Min mormor och morfar som trots svåra sjukdomar kämpar på som guldklimpar utan klagomål. Jag tänker på er!

SÅ Sorry Tessan men denna veckan får du stå utanför prispallen=)

Imorgon är det föreläsning på Handelshögskolan i Sthlm och sen kompetensmässan!

Östersund, Stockholm, Skövde...och nu Malmö!

Avslutade veckan med 3 städer på 17 timmar. Först Ung företagsamhet i Östersund ( back in business, jättekul va där även förra året)  sen till Sthlm för att sova lite och föreläsning för Södertörns högskola. Blev härligt bemött av arrangörerna och Studenterna Kim och Gil. Därefter bar tåget mig till Skövde för ett event och föreläsning med Svenskt Näringsliv.

Nu ligger jag på Elite-hotellet i Malmö. Imorgon bitti är det kick-off föreläsning för läkemedelsföretaget Novo Nordisk. Skall bli jättekul!

Sen är det tillbaka till Stockholm och där väntar en fika med En av mina absoluta favoriter; SAS-Janne!På tisdag och onsdag är det föreläsningar i Stockholm och Kompetensmässan.

Med andra ord är det full fart som vanligt i mitt liv...när jag är frisk och kry=)


Stockholmare i mitt hjärta!

Igår var det dags för den tredje Nätversträffen med Rektorsakademin, från Malmö, till Göteborg och nu Stockholm. Jag möttes av detta Bananberget! =) Lika glatt och härligt som arrangörerna själva. Så härliga och lättsamma är dom.


Efter min föreläsning var det dags för Ida Gidlund som är Gävles yngsta rektor och engelsmannen Richad Gerver.
Så grymma! Och en fantastisk publik, ett par hundra engagerade rektorer med härlig attityd. Jag älskar verkligen Stockholmare!


Titta så härliga oh glada de är när det är dags för Våga Vårda Vinn!

Därefter var jag Richard och arrangörerna på Gondolen och käkade.

Här e Caj som grundat Vattenfestivalen, Rektorsakademin m.m. och goa Cecilia som jobbar där...


...och här är jag med ytterligare en av arrangörerna på Gondolen, Åsa!

NU sitter jag på Östersunds flygplats... Det kommer mera...=)

P.S Roligt att ni gillar mina Guld-V:n=)

Trosa

Trevligt, satt bredvid Jan Bylund redan på tåget upp så den tågresan gick snabbare än vanligt.
Vi skulle båda av i Södertälje för föreläsning i Trosa. Han som moderator och stå-upp-komiker och jag som föreläsare.

Ja jag vet att han är 10 ggr brunare än mig men han har faktiskt varit en vecka i Qatar och kom hem i natt.=)


Härligt full fart som vanligt! Trosa vill jag åka tillbaka till, så mysig liten stad... Får bli ett projekt till sommaren!


VECKANS TRE GULD-V:n!

Tänkte börja att dela ut 3 Guldstjärnor varje vecka till något bra initiativ, något kul, någon bra person m.m. Men istället för stjärnor så delar jag ut V:n för Våga Vårda Vinn.

1. Michael Wickelgren som nu i lågkonjunkturen drar igång en talarförmedling, Talarkompaniet. När andra pratar om att denna bransch är tuff så går det som smör i solsken för honom=).

2. Min vän Malin Bergren som också dragit igång en firma som mäklare fast att hon företräder Köparen. Grymt! Titta gärna in på Nextplace.

3. Mig själv=) haha! som börjat dela ut Guld-V:n. Jag vill göra det för att lyfta och berömma andra.


RSS 2.0