IHM

Va på IHM igår, roligt, kul och inspirerande som vanligt! men en uppgift skulle läraren dissa mig och två till för att se reaktionerna. Jag fick Damp och började göra flygplan i olika storlekar. Läs gärna mer om det på IHM-bloggen!Idag så har jag haft en fixar och mötesdag. Jag var på möte med Jan Carlson på BRG för möte kring Releasefesten av boken och här tar jag en lunch tillsammans med en av mina bollplank och rådgivare som har varit med längst vid min sida, underbara och extremt duktige Bengt Klintman. Har berättat mer om det i min bok som ni kan beställa HÄR om ni inte gjort det=)


Imorgon väntar lite ytterligare möten och grejer! Härligt med lite återhämtning och komma ikapp i sin mailbox.

Sjuksängen....

Jag börjar bli på bättringsväg nu även om jag fortfarande e krasslig. Ganska jobbig och tråkig helg, legat i soffan hela helgen!

Idag var det Ledarskapskväll på Elite Park på avenyn som Lina och Jenny stod på. Själv kurerar jag mig för fullt.


Tråkigt nog är det inte så mycket roligt på TV som man kan slappa inför, den enda höjdpunkten var Lottodragningen eftersom Annika Duckmark hade vårt, Greyzone´s halsband på sig.=)


Nu skall jag sova så jag förhoppningsvis blir helt bra tills imorgon!

Årets förebild 2009!

Jag och David Lega tycker att det är otroligt viktigt att uppmärksamma personer som agerar som bra förebilder och inspirerar oss andra. Därför är det nu dags att återigen dela ut priset Årets Förebild.

Förra året delade David och jag ut ett gemensamt pris som vi kallade Årets Förebild 2008. Tanken är att det ska gå till en person som fungerar som en inspirationskälla för andra genom sitt agerande. Priset gick till Christoffer Lindhe, handikappidrottaren som slog igenom i Paralympics. Nu är det dags igen, vem tycker du är en bra förebild för oss andra? Det kan vara en entreprenör, idrottare, talare eller något helt annat. Kvinna eller man, ung eller gammal=)

Maila ditt förslag till [email protected] innan den 2 nov. Priset delas ut av mig och David.

mingelbilder_mmm_ 151
Christoffer Lindhe fick priset Årets Förebild 2008

Tack alla för era bidrag!


Jönköping och 40 grader feber!

Jag kände mig lite halvkrasslig hela dagen igår och huvudet kändes tungt. Men sa till mig själv;
Skärp dig, du är frisk!
Och sen åkte jag till Jönköping och peppade upp mig för att kunna förmedla den energi och information jag vill!


Jag in action=)

Härlig Jönköpingspublik=)

Signera jag lite böcker=)

...och sen va det mingel...

Jag kände att jag inte riktigt va mig själv men gjorde så gott jag kunde och gav allt på scenen men som sagt; Jag va väldigt trött! När jag kom hem från Jönköping visade det sig att jag hade 39,7 i feber. Inte konstigt att jag va helt slut men alla verkar nöjda och var väldigt glada för den energin jag förmedlade så det va ju skönt!

Från jobb till teater!

Efter en dag med vila och möten så skulle jag på mingel och teater på Stadsteatern i Göteborg. Det var flera hundra kvinnor som va där för att se premiären av teatern "Publiken". Det var kvinnonätverket Business in heart tillsammans med Stadsteatern och Entreprenörsdagen som ordnade det.Men jag måste säga att jag är ledsen, det var inget för mig. Vissa uppskattade det jättemycket och vissa inte alls. Jag hade väldigt svårt att förstå och få ett gott intryck när det inte är någon handling och väldigt flummig men allt kan inte passa alla!


Sen tror jag att det främst var just denna teater som var svårförståelig för mig.

Se gärna tidningen Driva egets videointervju med mig.

Imorgon skall jag till Jönköping...kul det skulle vara fullsatt!

Finlandsbåten med föreläsning

Efter en underbar helg med 25 grader och sol hos min pojkvän i Barcelona åkte vi från Värtahamnen i Stockholm mot Åbo och Finland. Drygt 2000 företagare från Örebro-regionen skulle äta, sova, ta del a föreläsningar och work-shops.


Här e jag tillsammans med Företagarnas VD Anna-Stina Nordmark Nilsson.


Här käkar jag tillsammand med några av de duktiga och goa arrangörerna!

Sen va det dags för min föreläsning för alla fantastiska människor.

Här flyger jag framgenom båten=)

Jäkligt coolt att de chartrat en hel båt för att hålla föreläsningar och kontaktskapande.

Ja de tva verkligen en annorlunda och rolig tillställning. Imorgon skall jag till Boråd för föreläsning för Connect Väst´s finansieringsforum. Natti natti!

Årets Affärsnätverkare 2009!

Då  var det dags för prisutdelning efter tågresan från Karlskoga, Starta eget-mässan och den extrainsatta föreläsningen på mässan.


Jag, finaslisten=), tillsammans med min vän som knep första platsen, David Lega. Jättegrattis, David! Det är han värd till 700%.


Jag tillsammans med superhärliga livscoachen Mia Törnblom. Vilken underbar energi och glädje hon har!


Å här med VD och grundaren av Elite-hotellet Bicky. Vilken grym man! Kom hit från Indien till Sverige, övertalade banken på ett lån med 16,5 miljoner och drog igång. Coolt!


Å här e VD och grundaren av PR-byrån Ullman tillsammans med Olle som e VD För Busines Region Stockholm.

Massa fler underbara, fantastiska människor!!! Snacka om nätverkande på hög nivå=)

Nu sitter jag på Arlanda och väntar in planet till Barcelona, nu skall jag ner dit tills på söndag för att på söndag kväll åka på Promotionbåten med drygt 2000 företagare från Örebro Län.

Ha en underbar helg!

Karlskoga

E påväg från Karlskoga tillbaks till Sthlm nu. Hade föreläsning för 50 av 250 stycken företagarkvinnor igår kväll.

Helt fantastiska, underbara, framåt, goa å lättsamma. Ja det var en härlig kväll!Nu tillbaks till Sthlm för Eget-företag-mässan och den extrainsatta föreläsningen kl 16 och sen börjar prisutdelningen 17.00 för Årets Affärsnätverkare där jag, David Lega, Ljubo från Draknästet och Katarina från Swedbank är i final. Jag tror att David kommer ta hem det vilket jag tycker till 100% att han är värd. Han är en grym nätverkare och alltid positiv och glad!

Jag i Karlskoga tidning dagen efter=)


Eget företag - mässan

Tidigt bar tåget iväg till Stockholm imorse. Inte så kul, jag hamnade i djuravdelningen så jag satt på helspänd hela resan... men kom till slut fram!

Jag och Gustaf höll föreläsning vilket gick jättebra, det var fullt så nu blir det en extrainsatt föreläsning på torsdag igen under mässan. Verkligen jättekul att så många ville och kunde komma.

Kl 16.00 för er som vill komma då, på Älvsjömässan!

Sen var det försäljning på hög nivå vilket var jättekul! =) Det var väldig mycket intresserade människor.
Se gärna artikeln som skrevs under mässan i Månadens entreprenör när jag är i full gång med att signera böcker=)Imorgon skall jag först till mässan och sen till Karlskoga för föreläsning så det blir tempo på dagen imorgon me=)Fixartessan!

Fixarfixardag... Dessutom började dagen med att träffa min revisor Bengt, hans kollega Anna och Annica som sköter min ekonomi...

Ja det gäller ju att ha lite ordning och reda också. Vi skall skicka in årsredovisningen nu. Tycker det e så tråkigt med dessa papper så det är tur att jag har andra som gör det. =)


Sen blev det lunch med min revisor Bengt och Mikael som är VD för Brew House på fiskekrogen i Götet.

Nu skall jag sova för imorgon skall jag till Stockholm för att ställa ut på Eget företagar mässan i Älvsjö tillsammans med Gustaf me boken mindyourownbusiness.

Mässan är tis-torsdag men jag skall även under tiden åka till Karlskoga för föreläsning, prisutdelning för Årets Affärsnätverkare, förhoppningsvis kanske få in Barcelona och sen till Örebro. Livet är fullt som vanligt=)

Växjö

Började då morgonen med att P4 ringde i direktsändning och gjorde en intervju, kan inte hitta den på nätet nu men tur är väl det när jag var lite yrvaken...Ja ja lite kloka ord sa jag nog=)

Sen anlände jag till Växjö där föreläsningen på Palladium skulle äga rum, desuom skulle den filmas. Då gällde det att rycka upp sig=) Hade en kille som gjorde ett bra jobba med min kamera, hela 101 kort under min timmas föreläsning så tänkte jag gör en liten bilddokumentation över föreläsningen.


Nu börjar biosalangen fyllas upp med åhörare. Jag sitter längst fram å pratar med arrangören Pia.


...å nu har det fyllts på ännu mer...

...å nu har det börjat=)

...å här e jag, som om ni inte sett det innan=)

...men i denna ställning har ni inte sett så många gånger. Fråga mig inte vad jag gör eller hur jag ser ut=)

...å nu är det dags...VÅGA VÅRDA VINN=)

...å tack för mig underbara publik=)!


Go go Helsingborg!!!

Helsingborgs näringslivsdag med fullsatt stadsteater, drygt 600 personer. Riktigt kul och kanonarrangemang med många intressanta talare.

Först upp var Ljubo från Draknästet, därefter grundaren av Oriflame och sen Ikeas VD Jeanette Söderberg.


Här e Jeanette intervjuad av den erfarne och duktige moderatorn Jan Wifstrand. Han är insatt, engagerad och rapp, guldstjärna i kanten där!

Jan har jag ju träffat Jan flera gånger förut men det var första gången jag träffade Jeanette. Vilken helt underbar tjej, så ödmjuk, lättsam, gullig, trevlig...ja allt=). Hon blev utsedd till Sveriges ledare 2008. Coolt! Ja verkligen 10 poäng av 10 möjliga till henne.


Sen var det min tur att bli grillad av herr Wifstrand. Nä då han va så snäll så=)

och sen hade jag även en föreläsning...för massa underbara människor...


...å här e en del av dem när det e dags för min "körsång"=)

...så härligt att se så många på plats!

Jag känner att jag ligger en dag efter denna veckan men berättar om Växjö imorgon där jag varit idag!

Å tack så mycket för alla goa ord å kommentarer kring mitt ambassadörskap.

TV4, Göteborgs-posten, Polski=)

Mitt ambassadörskap har börjat... TV-sändningarna i de utländska medierna skulle jag få ta del av under veckan. Vet inte om jag varken vill se eller höra de intevjuerna med min swenglish=)

Här e jag in action i mitt nya ambassadörskap=) Självklart tryckte jag in boken på fotona också=)

Flera timmars intervju med TV4 i olika sammanhang och hängde med reporter Andreas, fotograf Daniel och praktikant John. Vi hade jättekul!!! Sådana dagar kan man ha oftare=)

Se gärna Ekonominyheterna ifrån igår, jag kommer in efter 4:55 HÄR!

Dessutom så började jag dagen med en frukost med Chef´s chefsredaktör Eva. Otroligt trevlig, lättsam och go...
Jag skall till och med vara omslaget på nästa nummer, riktigt kul!

Å här e GP för er som missade!


Idag var jag på Näringslivsdagarna i Helsingborg (berättar mer om det imorgon) och imorgon väntar Växjö!

Direktsändning i radio imorgon bitti så nu måste jag sova! Natti natti!

 


EU ambassadör för Kvinnligt företagande

Igår var en flängig dag...mer än vanligt=) Dessutom var jag så förvirrad så när jag ville att Maud Olofssons presssekreterare skulle fota med min kamera så fick jag en annans kamera med mig till hotellet. Snacka om virrig=) (så en del kort är inte dom jag tagit, tyvärr)


Här e Victoria *2=)
Gårdagen avslutades med en pampig middag i Blå hallen (Stadshuset) där EUs ambassadörer skulle bli hyllade=) Blå hallen är fantastiskt fint... och det var en grymt fin tillställning. Kronprinsessan Victoria, Maud Olofsson, vi ambassdörer och journalister.


Här e jag efter att ha bytt om i taxin, sminkade mig i flyget upp och pålimning av naglar i sista sekund. Alltid redo=)

Å det var fantastisk mat...

...å även efterrätten slängde jag i mig...=)

MEN... Morgonen startade med Presskonferens på Kungsholmens konferens i Sthlm för betydelsen av kvinnligt företagande. Den pågick i nästan två timmar (det var jag och Anita du Rietz samt en från EU-kontoret i Bryssel) sen var det intervju med Polsk, Grekisk, Fransk, Italiensk m.m. TV och andra journalister.


Sen pressade jag taxichauffören att brumma på till Arlanda för att hinna med flyget till Göteborg och föreläsning på Rektorsakademin. Ett par hundra rektorer och lärare hade samlats på Världskulturmuseet. Verkligen kul, en del av mina från skoltiden. Det var precis att jag hann med flyget, sprang som en något klumpigare Forest Gump med all packning upp för trapporna samtidigt som jag hörde mitt namn ropades i högtalarna, typiskt mig=)


Sen hann jag faktiskt mingla lite vilket kändes jätteroligt innan jag kastade jag in i bilen för att åka till Stokcholm för galamiddagen och få mitt certifikat i Stadshuset...


Här e mitt EU-certifikat=)

...och träffa de fantastiska andra ambassadörerna.


Laddar inför veckan...och imorgon!

Åkte till Stockholm nu ikväll. Imorgon blir nämligen en tuff dag. Föreläsning för journalister och EU-kommissionen på fm, sen till Götet för föreläsning med Rektorsakademin och sen tillbaka till Stockholm på Galamiddag i Stadshuset... Hoppas nu alla taxi, tåg och flyg går enligt schemat annars kan det bli en mycket rörig och stressig dag.

På kvällen skall jag träffa Kronprinsessan Victoria, Maud Olofsson och lite andra goa människor=) Då utses jag till...

P.S För er göteborgare! Glöm inte läsa Göteborgs-Posten imorgon!

Invigning

Pompa och ståt!

Morgonen började med invigning av Nystartskontoret på Kungstorget i Göteborg.
Jag och David gick dit tillsammans!


Jag tillsammans med eventets medarbetare skulle ha möte med Jöran Hägglund, vår statssekreterare.
Jöran med J! =) Här nedan är jag och Jöran efter mötet!

Det var mycket diskussioner kring Nyföretagskontorets betydelse och ros med det.

Magnus Rosén, Göran Johansson och Jöran Hägglund stod för invigningscermonin och talen. Varken jag eller David öppnade käften=)


Här e en liten gruppbild på personalstaben, mig och David. Goa å glada=)
Måste ge beröm till Jan Carlson som roddar det mesta, driven til tusen och är den ansvarige för GBGs två kontor.

Därefter var det intervju och foto med Göteborgs-Posten inför måndagen. Då skall jag träffa Kronprinsessan av en rolig anledning som de gjorde reportage om.

Här tog jag, fotograf Anders och journalist Maria en kopp kaffe på Eva´s paley. Var så fantastiskt kul att höra Maria´s ord om boken, hon gillade den skarpt med enormt mycket kloka ord, synpunkter och inspirerande. Det var roligt att höra. Dessutom berömde hon min medförfattare Maria Otterling för att ha fångat mitt språk väldigt väl. Glad och stolt jag blir=)

Det var verkligen en trevlig fika!
Natti natti


RSS 2.0