Växa 2011 den 12e maj

Nu är det dags för det tredje VÄXA-eventet som vi på Academy of Excellence ordnar.

Det är på Ambassadeur på Kungsgatan i Stockholm den 12e maj.

Då blir det talare som Per Holknekt, Ingela Janlert, Mi Ridell etc.

Per Holknekt är ju en av Sveriges mest uppmärksammade entreprenörer som gått från hemlös alkoholist till en av våra mest firade modedesigners. Han grundade succéföretaget Odd Molly som värderats till nära en miljard kronor. Per Holknekt söker upp rädslan och utmanar den. Hör honom berätta om sitt livs resa från uteliggare till slipad affärsman och entreprenör

Ingela Janlert (nedan)är en av Sveriges främsta Kvinnliga entreprenörer, och är idag även en mycket uppskattad föreläsare. Hon har startat bolag med över 100 anställda, sålt framgångsrikt bolag, gjort konkurs och seglat med familjen från Sverige till Västindien. Bl.a sålde hon sitt bolag till Box Delievery 2003, nuvarande Bring.Som vanligt är underbara Mi Ridell moderator.


Sen blir det mingel med omkring 300 andra entreprenörer coh företagsledare, mat, bubbel och andra festligheter.

Anmäl er på www.växa2011.se


Ronny & Ragge till föreläsning

Föreläsningen i Partille.

Sist jag stod på den scenen var under gymnasiet då jag och min kompis Linn gjorde Ronny Ragges låt "Snälla Rara Söta Anna". Det var på revyn inför hela Porthälla Gymnasium. Otroligt roligt!
Jag hade ju tidigare gått i musikklass men då fått "besked" om att jag både var tondöv och sjöng falskt.
På gymnasiet hade jag fått distans till det "beskedet", sången (det som jag trodde jag var så bra på=)) och insåg att jag skulle göra en mimande show med Ronny & Ragge istället.

Jag och Linn i slutet på vårt nummer!

Idag, 7 år senare, står jag på samma scen men med helt annat budskap. "Att våga tro på sig själv, följa sitt hjärta, se möjligheter och satsa på sin dröm". Jag tror det är så viktigt att man strävar efter att göra det man brinner för - då blir det resultat. Att utgå från sina förutsättningar och se möjligheter oavsett var man är eller vad man gör i livet...

Föreläsning på hemmaplan, första gången, måste erkännas var lite pirrigt. Men med värmande ord från både näringslivschefen Nina Orback och kommunalrådet Stefan Svensson om att jag var deras "Partilledotter"etc. så kände jag mig varmt välkommen=)

Förutom massor av fantastiska företagare i Partille Kommun så satt bl.a mamma, mormor, farmor, farfar och lite kompisar bänkade. Snacka om en go fanclub=)Undra om jag kommer tillbaka till den scenen och vad jag tredje gången gör=)?
Ronny & Ragge, föreläsare...och ?

 

GLAD PÅSK PÅ ER ALLESAMMANS!

Young Entrepreuners of Sweden

I lördags hade Fredrik Hagenius, som inom kort kommer börja jobba heltid på YEoS, styrt upp en Brunch på Ritz i Göteborg. Det var för medlemmar i Young Entrepreuners of Sweden (YEoS). En mycket trevlig liten tillställning och roligt att träffa alla dessa fantastiska entreprenörer.


Här ovan är jag tillsammans med Fredrik Hagenius, initiativtagare till YEoS och Gustaf Josefsson som bla driver Entreprenörsjakten. Det konceptet arbetar med att sammanföra unga entreprenörer med etablerade företag för att utveckla nya koncept och lösa problem. Det är en riktigt cool och annorlunda tävling som genomförs under en dag. Läs gärna mer om det HÄR!


Här är Sofia Bengtsson, en supergo och driftig tjej som kan det mesta inom hälsa!
Bredvid henne är Richard Gavette som på väldigt kort tid har drivit upp ett säljbolag med flertalet anställda.

Nedan ser ni resten av gänget som dök upp under denna Brunch. Såå grymma entreprenörer och riktigt inspirerande nätverkade!


Det är ingen utbildning på Academy of Excellence denna vecka med tanke på att det är Påsklov och eftersom vi är en "skola" så har vi också lov=)

Hur kan vi nå ut i detta enorma kommunikationssamhälle?

Veckans tema på Academy of Excellence var Kommunikation & PR med serieentreprenören Micke Ahlström. Han har flertalet framgångsrika företag inom just Komunikation + bl.a delägare i skolan Hyper Island. Det var väldigt intressant och riktigt nytänkande. Vilka möjligheter det finns nu i den digitala marknadsföringsvärlden! Speciellt för oss småföretagare. Inte konstigt att det kan komma många uppstickare då det idag inte krävs så stora resurser för att nå ut. Men man måste tränga igenom och sticka ut på ett smart sätt.

Det är viktigt att se över sitt företag och vilka kommunikationsvägar som passar bäst. Även försöka sia om framtiden; vilka yttre faktorer som påverkar min situation/mitt företag i framtiden.


Tänk bara vilken utveckling vi haft!

Fick tex. veta
- att 2 miljarder använder Internet varje dag
- var 13:e människa i hela världen har Facebook
- att 50% av 4-åringarna använder Internet 3 dagar i veckan

Men framförallt så fokuserade vi på hur vi skall nå ut i detta "Kommunikationssamhället" och tränga igenom med vårt egna bolags budskap och erbjudande.

Nu måste jag sova...natti natti!

VD-boken

Denna veckans tillväxtnyckel, nr 4, i Academy of Excellence va "Rekrytering & Talangförsörjning" med Svante Randlert(VD på Academic Communication som är syterbolag till Academic Work).
De har ju gått från 0 till 1,3 miljarder i omsättning på 12 år så de kan ju verkligen det här med bemannig, rekrytering etc.
Oerhört inspirerande och mycket nytt att ta till sig. Många nya tankar och konkreta tips. Även kul med alla diskussioner som blir i grupperna.*************************************************

Sen va det lansering av VD-boken på Grant Thornton i Stockholm - där jag har skrivit kapitel 9, om Entreprenörskap!


Jag har den framför mig just nu men måste erkänna att jag inte hunnit läsa den än! Men skall bli spännande, för det är många intressanta människor inom olika områden som varit med och bidragit med sin kompetens och erfarenhet.

Bosse Brixeman(nedan), Executive People, är initiativtagare till boken och författare.

Under kvällen så pratade vi som skrivit ett kapitel, ca 5 min var inom det temat vi skrivit. En stafettföreläsning helt enkelt.
Bland annat Roland "Rolle" Dansell som är kontorschef på Grant Thornton i Stockholm som har skrivit kapitlet kring formalia och ordning och reda som är ett måste för att bygga ett framgångsrikt bolag.


Även Leif Bengtsson från Grant Thornton pratade i liknande tema.

Därefter var det Satish Sen samt Anders från Bix Expand som la fokuset på "att få ihop laget".

och sen va det min tur=)
Där fokuset va att Tro på sig själv och sin verksamhet men även att få med sig andra runt omkring att också göra det.

Avslutningsvis va det lite tilltugg och trevligt mingel...

Om ni vill beställa boken kan ni göra det på www.vdbok.se


Harrys Pubar & Gekås Ullared

Fredagen va det Falkenberg som stod på schemat med Harrys Pubars grundare och sen till Ullared.

Härligt att komma in och känna Power direkt=)


Va på möte med Magnus Helgesson som är en av grundarna men här har precis jag och den andre grundaren; Leif Olsson ätit en go bit mat på Harrys i Ullared.

Därefter va det ullared som gällde. Boris va tyvärr sjuk så vi får boka in ny tid att ses.
Det blev i alla fall lite shopping.
Komiskt att behöva ha en karta över en butik=) men riktigt coolt!

När jag skulle åka hem gick det dock inte lika bra då en lastbil vält så det var tvärstopp och köer överallt.
Men hem jag kom till slut och jag hoppas inte det va ngt allvarligt även om det inte såg så bra ut då det va så många poliser och brandmän på plats.

Nu är det helgledigt=)

RSS 2.0