Club Excellence After work

Våra Växa-Event är nu omgjorda till After Work med lite mer mingel än tidigare. Det är våra härliga deltagares högsta önskan. I och för sig klokt så de hinner göra mer business:)
 
Förutom tilltugg och mingel med våra alla fantastisk företagare och deltagare så var det föreläsaren Annika R Malmberg som släppte loss på scen i temat Försäljning.
 
Jag får skriva mer sen....Lite trött nu men grym kväll där alla verkar nöjda och glada.
 
Academy of Excellence kör på:)

Fullsatt i Jönköping

Full fart denna vecka. Först ut Jönköping med massor av intresserade elever som anmält sig till min föreläsning.
Va tvungen att ta kort på kön som var för att komma in och lyssna:) Det ger en energi!
Över 500 personer!
Eftersom det är en internationell Business School så var föreläsningen på engelska. Inte riktigt min favorit men jag gör så gott jag kan.
Blev lite felsägningar men det får man räkna med när man är lite spontan av sig. De fick sig några goa skratt i alla fall.
Som när jag skulle säga " Han satte händerna i midjan..." men hittade varken ordet händerna eller midjan så det blev "He put his arms in his stomach...". Inte klockrent men så blir det ibland:)
 
Verkligen Härlig publik med intresserade studenter.
 
Jag in action:)
och nedan den härliga intresserade publiken igen:)
och slutligen som måste ske...
...lite praktisk övning så de får med sig mottot VÅGA VÅRDA VINN!
Sen var det tyvärr bråttom bråttom där ifrån.
Vi kom igång lite senare än planerat på grund av att det kom fler än de som var anmälda så när jag var klar var det ilfart till tåget för att resa till Stockholm.
På kvällen var det Academy of Excellence Växa event som nu är i formav After Work på Bryggarsalen där jag tillsammans med Gustaf skulle vara konferencier.

Mitt företag

MIn kollega Gustaf Oscarson som jag driver Academy of Excellence tillsammans med skall ha en eventturné som du kan se nedan som jag verkligen rekommenderar er att gå på.

Om det är i din stad så passa på att gå dit. Jag har 10 gratisbiljetter som du kan se nedan så ange mitt namn  i rutan för kod.

************************************

Evenemanget Mitt Företag 2012 - jag bjuder er som är snabbast!

Snart är det dags för succéevenemanget Mitt Företag 2012, som i höst landar i 10 svenska städer. På plats finns bland annat några av landets allra främsta inspiratörer. Om du inte redan anmält dig till höstens kanske viktigaste dag för oss småföretagare, gör det direkt!

Jag har kommit över 10 biljetter till evenemangen, och bjuder de 10 första som anmäler sig genom mig på entrén (värde 195 kronor). Ange kod Therese (i rutan för kod). Först till kvarn!

 

17 okt Sundsvall (länka till mittforetag.com/sundsvall)
18 okt Gävle (länka till mittforetag.com/gavle)
24 okt Uppsala (länka till mittforetag.com/uppsala)
25 okt Enköping (länka till mittforetag.com/enkoping)
7 nov Södertälje (länka till mittforetag.com/sodertalje)
8 nov Linköping (länka till mittforetag.com/linkoping)
14 nov Örebro (länka till mittforetag.com/orebro)
15 nov Stockholm (länka till mittforetag.com/stockholm)

4 dec Malmö (länka till mittforetag.com/malmo)

5 dec Jönköping (länka till mittforetag.com/jonkping

Boka din plats innan det blir fullt. Hur mycket framgång tål ditt företag?

 

***************************

                       


Sista dag i Montenegro

Tog mig en kort morgonpromenad innan det var dags att köra igång 8.30. Inte fel att vara i denna miljön när man går:)
Igår var vi ju runt litegrann och tittade efter den långa konferensdagen.
På ett mysigt kafé där man kan se över till Albanien. Ni ser det i bakgrunden av mig va:)?
Besökte gammal mysig f.d stad som är den enda där turkarna inte gav sig in i på den tiden.
Efter att under dag 2 ha besökt universitet samt företag så var det dags att bege sig av hemåt. Tankad med massor av nya erfarenheter och tankar.
 
Här nedan besökte vi ett utbildningsföretaget Pamark som drivs av en mamma och dotter. Dessutom ser ni Sanna i mitten.
 
Och sen till flygplatsen föe en lång resa hem...
och här nedan är Liselotte och Jeanette redo mitt i snabbmaten.
 

Presskonferens föreläsning etc. Montenegro

Inleddes med presskonferens. Ovan ser ni mig in action:)
 
Därefter var det rundabordssamtal och diskussioner med företagare och mentorer från Montenegro. I Montenegro så är det endast 10 % av företagandet som drivs av kvinnor, viljan finns men traditionen säger att kvinnan är hemma med barnen. Mannen vill inte kunna ta hand om barnen.

Som jag nämnde i tidigare inlägg så är korruption och mutor vanligt. Det är ju ett stort hinder för entreprenörskapet. Speciellt eftersom det är så vanligt i skolor (och sjukvård). Eftersom det sker en del korruption i skolorna samt att utbildningsnivån är så låg så har företagen problem att hitta rätt arbetskraft.

De höga räntorna i landet som ligger upp mot 17-18 % gör det svårt att få kapital till företagen och för företagare och nyblivna företagare att våga ta lån.

 

Här sitter en del av deltagarna. Alla med mikrofon eftersom allt måste översättas.
 
Föreläsningunder eftermiddagen vilket kändes roligt att det var uppskattat. De gav så mycket lovord:) Samtidigt så har de inte så höga krav enligt mig då deras egna presentationsteknik inte är den bästa. Svenskar över lag tycker jag är väldigt duktiga på att föreläsa/presentera jämfört med många andra länder. Jag försöker ha mycket bilder på min PowerPoint och nästan ingen text men titta på den som kom efter mig. Hur mycket text som helst på varje slide.
 
Sen tog Sanna Koritz, den svenska ambassadören som nu bor där nere, med oss ut på en rundvandring och visade upp Podgoritza som är huvudstaden, Mysiga byn Budva och lite sevärdheter längs vägen.
 
Här är Sanna, Jeanette Bohman och Liselotte Norén.
Härligt gäng!
Middag för dag 2 bli också intensiv med besök på univeritet, företag, hemresa osv.
 
 

Montenegro

Då var det dags att för första gången i mitt liv bege sig till Montenegro för EU-konferens som EU-ambassadör samt hålla föreläsning.
 
Det kändes som planet var hundra år gammalt men fram kom jag:)
 
Montenegro är ett litet mysigt och bergigt land på endast 600 000 invånare. Verkligen intressant och intensiv vistelse där. Snacka om utmaningar i företagsklimatet och i synnerhet för kvinnors företagande.
Pratade med många företagare i Montenegro och många berättade om utmaningarna med korruption i synnerhet i skolor och sjukvård.
De hade svårt att hitta rätt medarbetare mycket på grund av ovan och att det inte är så bra utbildningsnivå.
Kom dit på kvällen och hann precis få en skymt av staden, eller rättare sagt den lilla byn, innan solen gick ned.
Härligt att få se solen några minuter:)
 
Här är en av de mysiga gatorna i byn/staden Budva.
 
Första dagen är späckad från 8 på morgonen till sen eftermiddag...
 
Det börjar med presskonferens...
 

Föreläsning Tjörn

Föreläsning på Tjörn och inspiration till att starta eget. En härlig lördag ute i skärgården.
Dock va jag lite klantig och kvällen innan lyssnade på P3 Dokumentör om Tjörnbronkatastrofen så när jag kör upp på bron kände jag att händerna började darra. Riktigt dumt av mig.
 
Verkligen härliga människor på plats med mycket frågor och stort intresse. Så nu är det dags att köra igång och ta steget till att STARTA EGET!
Det finns många enmansbolag och turistnäringen är självklart stor på Tjörn.
 
Innan det var dags att åka hem tog jag en fika ute vid havet...så mysigt denna soliga dag...
 

Mäklarhuset

Det är full fart denna vecka. Föreläsning, debatt, utbildning, föreläsning etc varje dag.
 
Idag har vi med Academy of Excellence fortsättning med utbildning för Mäklarhusets kontor. Idag är det i Göteborg så då var jag på plats när Svante Randlert körde utbildning för Mäklarhusets kontorsägare inom Talangförsörjning och rekrytering. Han är verkligen fantastisk!
 
Imorgon är det föreläsning på Tjörn i starta eget.

Debatt "Varför är det bara 4% kvinnliga VDar i GBG?

Varför är det bara 4% kvinnliga VDar i Göteborg?
 
Idag var det debatt anordnad av revisionsbyrån Grant Thornton. Det har gjorts en undersökning där de mätt andelen kvinnliga VD:ar i landet. Göteborg är enligt detta sämst med 4%. Stockholm bäst på 10%.
 
Detta skulle jag och några härliga kvinnor debattera på IHM inför nästan ett par hundra kvinnor.
I panelen satt jag, superentreprenören Lena Apler från Collector, Resias VD Eva Moen, Grant Thorntons ordförande Lena Möllerström Nordling. Debatten leddes av Britt-Marie Mattsson.
 
Här är Britt-Marie Mattsson, Lena M-N, jag, Eva, Lena och arrangören från Grant Thornton Kristina Ringvall.
 
Det var många idéer och tankar som kom upp. Allt ifrån att rekryteringsprocessen är gammelmodiga, Göteborg är en gammal industristad medan det är fler tjänsteföretag i Stockholm, det tar tid att förändra, vissa tyckte kvotering-vissa inte, vi kvinnor måste hjälpa varandra-inte själpa varandra utan tipsa och hjälpa varandra upp- män är duktiga på det...etc.
 
 
 

Föreläsning Vasa

Härligt att bege sig till Finland och Vasa.
Skulle hålla föreläsning för ett par hundra studenter.
 
Föreläsaren innan mig slutade långt tidigare än planerat så direkt när jag kom från flyget fick jag flexibelt hoppa in typ 45min tidigare så hann inte riktigt få upp kameran utan fick fokusera på min föreläsning. Så inga bilder denna gång vilket var synd för det för ville verkligen fånga dessa drivna ev. framtida entreprenörer:)
Har ofta fått höra att Finnar är lite blyga och inte uttrycker sina känslor och att det tycker något är bra på tex en föreläsning så att man är förberedd på det men det upplevde jag inte alls. Underbara:)! Och tack för alla fina mail jag fick direkt efter föreläsningen.
 
Innan det var dags att åka hem hade jag en mysig eftermiddag med härliga arrangören för dagen, Ritva Södergård. Jag bombaderade med frågor kring entreprenörsklimatet i Finland och Vasa-regionen. Men vi hann prata om allt mellan himmel och jord så det var jättetrevligt. Dessutom gikc vi på en liten rundvandring i Vasa.
 
Extremt dålig bild nedan men ville fånga att det ofta är som på detta plan under de fulla "arbetsplanen", dvs att det var jag och en till kvinna. Lite märkligt!
 
Är så glad för en härlig dag i Finland igår. Idag är det Göteborg och debatt med Grant Thornton i ämnet; Varför är det bara 4% kvinnliga VDar i Göteborg?

Kursstart Academy of Excellence

Snart kursstart med Academy of Excellence till höstens 10-veckor utbildning.
Frukostmöten varje vecka i en månad för massa entreprenörer som är intresserade av att gå.
Jag hade en del kundbesök i Stockholm, frukostmöte etc.
 
Sen hem til Göteborg igen... Finland och Vaasa imorgon!

Lite smått och gott..

Anställt ytterligare en härlig person till Academy of Excellence. En superhärlig tjej, Maria Swanström. Varmt välkommen!

Har inte varit så uppdaterad det senaste för legat i Mjölkstockning i två omgångar. Harre gud va utslagen man är när man har 40 graders feber. Totalt däckad!

Nu är det snart full fart med resor. Föreläsningar i Montenegro, Finland, Estland, Jönköping, Örebro m.m. En del av dem är som mitt uppdrag som EU-ambassadör för kvinnors företagande.

Full fart:)


RSS 2.0