Solvalla med Ara, Travkungen och Odd molly

Då va man i huvudstaden igen och på Solvalla inför Elitloppet i helgen. I debatten va Travkungen Ludde, jag, moderator Peter Häggström från Sportcore, Per Holknekt (grundare av Odd molly) och Ara Abrahamian. Ämnet var "Viljan att vinna" där punkter som vision, mål och handling skulle knyta an det.


Det blev mycket snack om ovan och Jantelagen blev ett hett samtalsämne. Denna svenska Jantelag. Fruktansvärt! Per berättade att han snart är uppe i 1000 dödshot, Travkungen Ludde också en del så han inte har en mailadress idag ens...även Ara har mött på den svenska avundsjukan...tyvärr även jag!


Jag och Ara! - måste berömma honom. Vilken sympatisk och härlig människa! Brottas, driver flera bolag -  tagit sig fram genom krig och jordbävningar. Det är bara att säga Grattis, tänk om fler hade varit sådana!


Travkungen Ludde tillsammans med arrnagören Sara tog mig på en rundvandring på Stallbacken. Verkligen kul att se och höra kring hur stort detta är. Bara denna helg dras 600 miljoner in till näringslivet. Det är otroligt mycket pengar i omlopp i Travvärlden. Idag skall Ludde köra några lopp så då skall jag heja!

...Maud Olofsson...föreläsning m.m.

Här kommer fortsättning på mina äventyr dessa dagar....

Invigning och möte med Maud Olofsson!


Innan invigningen var det som sagt möte med Maud kring Nystartskontoren. Hon är för underbar...alltid lika go å glad! Vilken energi hon har och ger!

Lite roligt var även att samtidigt som jag hade möte emd Maud så hade min käre vän David möte med minstern Maria Larsson. Bra att åsiktsmaskinerna får påverka lite=)

Kvinnor i tidens andra dag var i Götet...600 kvinnor hade samlats i Lorensbergsteatern å självklart fick de köra Våga Vårda Vinn med sektledaren här med=)


Dessutom var det prisutdelning My Mission  där inte jag var artist utan Tommy Nilsson och immitationer av Göran Persson, Beck m.m. Härligt värre!


Kvinnornas vecka...!

Igår var det föreläsning med alla starta-eget organistioner i Götet för 70 kvinnor.


Det var lite blygare stämning än vad jag är van vid men skall bli så spännande att se, hoppas nu de tar tag i att starta eget. Grattis Sverige då har ni 70 nya bolag i så fall.

Men tåget tuffade vidare till Stockholm för drygt 900 kvinnor och imorgon är det ytterligare 600 kvinnor på Lorensbergsteatern i Göteborg så då är det bara att ta sig tillbaka igen. Coolt värre! Konferens Kvinnor i tiden!


Här sitter vi i Green room före vi skall upp på scen...komikerna å jag!
Mia & Klara, Peter Apelgren och frugan Anna Mannheimer...

Dessutom invigning med Maudan (Maud Olofsson för er som inte är lika tajta med henne som jag=)), skolans obligatoriska Business Runner m.m.

I Falkenberg finns framtiden...

Innan långhelgen bar det av till Falkenberg för att hålla två stycken föreläsningar i den fullsatta biosalongen.

Jag kan med min magkänsla säga att här finns framtidens entreptrenörer. Vilket engagerat, härligt, skojigt gäng. Alla satt som lättroade och lyhörda små ljus. Underbart att se!!!


De föreslog att "Våga Vårda Vinn" skulle bli en ny religion. Ja varför inte det=) Tessan som sektledare=) Låter nästan som Buddha=)

Efter mina föreläsnignar fick de tillgång och välja att lyssna till någon av de lokala entreprenörerna, Magnus Helgesson som grundade restaurangerna "Harrys", personalchef Inger på Ge-Kås m.m.

Blev så bra omhändertagen av alla å härligt att få rektor Roy(som satt i samma styrelse UF) som reskompis från Göteborg, inte varje dag man får åka med någon=)

Paneldebatt - kontakter som betyg?Under mässan var det även paneldebatt för åhörare inom näringslivet och 150 lärare där Sveriges Mr Google, årets föreläsare Theo Härén, Svenskt näringslivs ordförande Signhild Hansen, jag och Nick från S.T.A.T medverkade.

Härlig och bra debatt med framtidsfrågor, kreativitet, och entreprenörskap i fokus. Sofia från Berghs va moderator på ett ypperligt sätt. Dessutom stack jag ut hakan och sa att kontakter och misslyckanden borde vara en del av betygen, likväl som Bild är det. Det är ju dom grejerna man kommer framåt och får jobba på idag.

Därefter åt jag en inspirerande lunch med Ulf Spendrups och Teo Härén. Härliga, goa gubbar!

Bara genom att prata med dem i några minuter känns det som min hjärna höjt både inspirationsdosen och kunskapsmässiga delen.=) Jäkligt gött=)

Sen avgjordes mässan, Just for Case stod som vinnare när dagen var avgjord, tyvärr kunde jag inte vara med på den fantastiska galamiddagen då jag var tvungen att ta mig till falkenberg för att hålla föreläsning...vilket också är jättekul!

SM i Ung företagsamhet!

Nu kommer jag kanske låta som att jag är 50 år och gravid men det är så mäktigt och kul att se alla dessa, flera hundra driftiga elever som har så många coola annorlunda idéer. Här är det invigning av mässan och SM i UF.Den invigdes av Ung företagsamhets VD & Ordförande samt skolministern Jan Björklund själv!


Därefter har vi nu i två heldagar suttit och gått igenom alla 41 bidrag som skulle göra upp om titeln "Bästa företag". Gode gud vilket jobb...men jättekul!


Va jobbigt det var att träffa alla dom som inte hade gått vidare sen. De var å ledsna och besvikna! Fick så ont i magen men tävling är ju tävling och kriterier är kriterier. Bara för att man inte vinner här så säger inte det att man inte kan komma riktigt långt ändå. Kör hårt!

Wall of fame e ju inte fel att sitta uppe på i entrén till Älvsjömässan=)


Nä nu skall jag nana...Upp tidigt imorgon!

Årets Superentreprenör - prisutdelning och galamiddag!

Flyg snabbt som möjligt till galamiddagen i Göteborg! 2 timmar sent men fint folk kommer väl...=)

Fin middag, prisutdelnigar till entreprenörsjakten, Fröken Sverige m.m....och så sen va det dags för Emilia att sjunga en truddelutt (hur fan det nu stavas=))


verkligen härlig och gullig tjej!

sen va det dags för mig att entra scenen + gjorde jag lite småreklam till boken!


och här får jag lite blommor...(undrar bara hur jag ser ut)...


och sen var det dags för lite party....men då var jag DÖD så jag va tvungen att gå hem och nana...

Per från Västra Götaladsregionen och Marcus från Ung företagsamhet  var inte sena att ta en öl i alla fall.

Nu är jag i Stockholm för att utse bästa UF-företag. Det är SM i Ung företagsamhet...

Från Exotiska Bukarest till metropolen Västerås

Då begav man sig vidare på sin tripp...Till Västerås!

Innan det var dags att hålla föreläsning besökte jag min gammelmormor. Tyvärr har jag ju sett henne piggare men härligt att få träffa sin gammelmormor igen ialla fall. Blir inte så ofta när hon bor i Västerås.

Därefter var det i alla fall dags att hålla föreläsning för de 50 anställda på Office IT Partner som skulle följas upp av en personalfest så de fick ta en öl till mitt föredrag + att de var placerade i den största soffan jag någonsin sett. Annorlunda var också att jag som föreläsare inte fick vatten utan vitt vin som dricka till föreläsningen. =) Det gick inte bara bra -  det var dessutom jäkligt roligt och ett underbart lättsamt och glatt gäng.

Här skall vi strax köra igång!

Därefter var det superbråttom för att hinna med prisutdelningen till Årets Superentreprenör....  Berättar mer sen...

TV-debatt i direktsändning

Direktsänd TV-debatt på rumänska! NI fattar ju själva vilket kaos i mitt huvud=)

1 timmes program - först en kvarts presentation av mig och sen 45 min debatt kring entreprenörskap och den ekonomiska krisen.Snacka om svårt...Jag hörde reportern/programledaren ställa frågor till mig på rumänska, samtidigt hade jag en röst i örat genom en mikrofon som översatte frågorna till engelska. Sen skulle jag ta till mig frågan på svenska och svara på engelska på någon sekund....

Ja frågorna gick bra och engelskan ok men det var svårt att höra allt och hänga med hela tiden. jaja, ytterligare en erfarenhet rikare!Måste skryta med att en pilot kom fram till mig på flygplatsen och frågade om autograf. Tror nog jag skall flytta till Rumänien=)

Nä men det kändes faktiskt väldigt roligt även om det hade känts lite bättre om det varit på svenska eller engelska helt och hållet...


Därefter representationsmiddag med TV-teamet och arrangörerna!Nu måste jag nana... Imrogon föreläsning i Västerås och prisutdelning Superentreprenören!

RSS 2.0