600 ungdomar i Skövde...

Ja tidigt morgontåg släpade mig fram till Skövde. 600 ungdomar från Skaraborgs-regionen som skall läsa Ung företagsamhet. Helt underbart!

Det var klackarna i taket...full fart och inspiration...

Jag vet själv hur mycket det betydde när man satt där och skulle börja läsa Ung företagsamhet. Man visste inte så mycket med vad som väntade en men efteråt är man oerhört glad att man gjort det med massor av ny erfarenhet i bagaget. Då behöver man lite lättsam inspiration, glädje och få ett go med sig.


Det var härlig stämning, både bland lärare och elever. Speciellt när jag skämtade om när jag gjorde bort mig på en EU-konferens när Obama var där tidigare dag och pratade. Jag sa att det låter ju lite coolare om jag gjorde bort mig inför Barack Obama så vi kunde ju låtsas det:) Haha, det hängde de me på:) Som sagt verkligen härliga ungdomar. Så om jag kunde "göra bort mig inför honom" så kan vem som helst Våga:)

Jag tror att det absolut viktigaste när man läser UF är just att Våga:) Våga göra fel som i ovan fall, våga ta kontakt med kunder och nya människor(kontakter). Och lyft fram det positiva när man gör fel eller gör bort sig:)

Sen vidare till Stockholm och på kvällen upp till Ö-vik...Det kommer mera...

Virrig dag...men trevlig!

Ja effektivitet och struktur var ju först ut på schemat vilket är väl det som jag behöver förbättra en del. I fredags och helgen gjorde jag klart för mig vad jag skulle förbättra på det området. Först ut var att tömma mailboxen, sortera in i mappar etc vilket gick jättebra.

SEN kom måndag morgon. Jag håller på att missa planet till Sthlm för att jag försov mig...men jag hann. Dock låg mobilen kvar hemma vilket gjorde att hela min mötesdag i Sthlm var lite rörig. Jag kunde inte komma åt internet på grund av det mobila bredbandet och hittade inte pga att jag använde kartan i mobilen, all information om mötena fanns i kalendern. Vilket ilandsproblem!

Men det var bara att göra det bästa av det...jag gjorde det till en lek genom att när jag frågade folk på gatan tunnelbanan, taxin, flygplatsen etc om att låna dens mobil. Så skulle det bli en ny kontakt att knyta an till sig och säga något glatt som skulle göra dens dag lycklig. Nytta med nöje.


Va på lunch med en av våra fantastiska mentorer till Academy of Excellence, Mikael Lindqvist som grundat Portal. Från 0 till drygt 800 miljoner har bolaget gått. Riktigt inspirerande och trevlig lunch. Ja som sagt verkligen en härlig person.

Sen skulle taxin komma för att jag skulle till flygplatsen men vi stod på olika ställen och jag hade ingen mobil att nås på. Gud va handikappad man blir! Men till slut fann vi varann, dock något sent så jag kom inrusande till flyget. Gaten hade stängt men efter lite tjat och bedjande öppnade den snälla SAS-personalen igen så jag fick komma om bord. Puhh...

Det är lätt efter en sådan här dag att falla bort från struktur och in i gamla mönster men det är därför än viktigare att vara noga med att bygga upp och jobba med den ytterligare=) Det har jag lärt mig nu=)

Idag har varit en hektisk dag med start 6.30 för föreläsning i Skövde, sen till Stockholm och nu har jag avslutat föreläsning i Örnsköldsvik. Nu skall jag nana. Får berätta mer imorgon!

Effektivitet & struktur

Mitt i valspurten lägger jag in ett litet inlägg kring utbildningens start. Det passar ju ganska bra med tanke på att jobben kommer i de växande bolagen som vi har sett på många olika partiers affischer. OCH det är det vi måste ha i Sverige; växande bolag för att få fler jobb vilket leder till lägre arbetslöshet. Och det är något vi alla är överens om att vi vill ha. SÅ då ligger det oerhört angeläget med den första utbildningen för växande bolag.Academy of Excellence´s första nyckel är ägde rum förra veckan. Effektivitet & struktur med Struktörexperten David Stiernholm. Fantastiskt...jag är lite rörd att över 60 tillväxtentreprenören är entusiastiska att gå utbildningen första terminen. Verkligen jätteroligt med så många fantastiska företagare...

3 st grupper tog David hand om...

...och hjälpte till med Strukturen och effektiviteten i sitt specifika företag...

...in action...några av de entreprenörerna i ena gruppen jobbar med konkreta förändringar som skall göras i sitt bolag för att effektivisera sin verksamhet.


Ja nu måste jag tillbaka till Valvakan... Kan bli en ganska kaotisk tid nu framöver...om valresultatet slutar som det ser ut nu...

Ny vecka - nya möjligheter!

Föreläsningar GBG-Sthlm-Jönköping

Academy of Excellence första nyckel; Effektivitet och Struktur körde nu igång i måndags och tisdags med tre grupper och jag och Gustaf var med vid alla tre tillfällen. Viktigt att lära känna så många som möjligt och se till så att det blir bra för alla deltagare. Berättar mer om det imorgon.

FÖR parallellt så har jag även hållit en del föreläsningar.

GÖTEBORG
En ledningsgrupp på Telia för dess personal stod som fokus i förra veckan. Väldigt intressanta diskussioner med dessa anställda.

STOCKHOLM
Och sen har det varit Audi´s lansering av A1 där temat var "Provkör din idé" och jag skulle hålla föreläsning för 200 studenter som ville vinna Audi genom att lämna in affärsidé.


JÖNKÖPING
OCH idag har jag haft en heldag Jönköping. Kick Off fö UF 10/11. 2 föreläsningar med 400 persoer vid båda tillfällena. Första föreläsningen var det en helt fantaisk positiv och lättsam publik. Dessa ungdomar, det kommer att gå galant för dem. Även andra gruppen ungdomar vaknade till vilket var roligt. 

Laddade att lyssna på mig=)


Och här var det dags för VÅGA VÅRDA VINN...Smålands ungdomar mot framtiden=)

Natti natti

Media...foto och intervjuer!

Tillbaka i Göteborg för att under en heldag fotograferas för ett omslag till en av de tyska största affärstidningarna och Financial Times. Så fotograf Jorn Tomter och jag åkte Göteborg och fotades i olika stråk.

Här var den mest klassiska fotograferingen på GötaplatsenDärefter tillbaka till Stockholm och intervju med Joel på E24/SvD ang Academy of Excellence.

Och lunch på Sturehof med Sveriges främsta kvinnliga styrelseproffs och den inspirerade Peggy Bruzelius. Är bland annat med i Electrolux och Axfood´s styrelse.Det var en jättetrevlig lunch med alla möjliga samtalsämnen.

Och sen tillbaka till GBG igen... Dags för att göra lite nytta på föreläsningsfronten...

Inspiration, Morgan och Academy of Excellence

För er som vill se massa bilder från eventet i torsdags så kan ni se massor av bilder som är upplagda HÄR.

Nu är det full fart och mycket arbete inför utbildningen som startar på måndag; Academy of Excellence med dess nio framgångsnycklar!

MEN jag hinner faktiskt med lite annat också...

Igår kväll var det ett stort event på Skandiabiografen på Drottninggatan för drygt 500 kvinnor! Arrangemanget stod den nya tidningen Yourlife för och jag var där för att bli intervjuad av Yourlife´s chefredaktör Carina Nunstedt om AoE, Kvinnligt företagande och VågaVårdaVinn,.

Booklife var temat med massor av olika författare;
MIN favorit Morgan Alling med boken; Kriget är slut, var där, SNACKA OM ATT JAG VA LYCKLIG=)


författarna Alexander och Alexandra Ahndoril - mera kända som Lars Kepler...

...samt Louise Boije af Gennäs och den stora amerikanska författaren Elizabeth Gilbert som bland annat ligger bakom succéboken Lyckan, kärleken och meningen med livet (Eat, pray, love).

För att inte glömma VÅGA VÅRDA VINN!!! =)


Växa 2010

Från 8 på morgonen var vi där poch laddade...Alla partners kom, goodiebags packades och talare kom en efter en.

Mi Ridell och jag nedan...innan eventet körde igång.

Hon var helt underbar som moderator...Glad, positiv, påläst om talarna och debattpanelen. Såååå underbar!

Därefter var det dags för alla talarna att göra sitt och dessa återkommer jag med. Inväntar bilder från fotografen men alla åhörare verkar jättenöjda och vi har fått väldigt positiv repsons efteråt men självklart kan vi säkerligen finslipa på många saker också. Vi skall göra en utvärdering i början på denna vecka.

Efter dagens talare var det dags för middagen på Operaterrassen vilket var väldigt trevligt med alla underbara människor.
Här sitter en av talarna, David Lega...nu kan han koppla av efter sitt uppdrag tidigare på dagen....Som var superlyckat!

Och innan det var dags att avnjuta 3-rätters middagen tackade jag för en underbar dag, skålade och tog lite förhållningsregler. Eftersom det redan är publicerat i en tidning så får jag förklara min lilla groda som inträffade vid denna tidpunkt.
Tidigare hade jag stått och välkomnat alla samt delat ut 3 drinkbiljetter som alla fick. Vissa av dem försökte ju självklart lura mig på ett skämtsamt sätt och få 6 biljetter.
Jag säger då; " Alla får 3 drinkbiljetter var men självklart finns det en del fula gubbar här bland oss som vill lura mig och få 6".

Det får man helt enkelt bjuda på. Det var ALLA andra som tolkade fel.
DAGS under middagen att även presentera kvällens underhållning; David Batra.

Här är jag, Mi och herr Batra in action på scenen.

OCH snacka om lyckat. Alla tjöt av skratt...Han var fenomenal! Tack tack!

Här är jag, Gustaf och David Batra med lite soffsnack efter framträdandet.

Återkommer med lite mer bilder... Tack för alla underbara tack-mail. Det värmer!


Kors i taket...allt är på banan!

Nu håller jag bara tummarna att inget oväntat inträffar imorgon....för NU känns allt på banan...

Flera hundra gäster/åhörare, grymma talare, fantastiska partners som är entusiastiska till att vara med, massor av media och inspirerande entreprenörer. För att inte tala om goa medarbetare och lokalen Café Opera skall heller inte klagas på.

åååå....verkligen Superkul!

Draknästets Douglas Roos, superentreprenörerna Kicki Theander å Jessica Löfström, Jan Carlzon- allas SAS-Janne, allas favorit - David Lega och han som är världens bästa entreprenör, enligt honom själv, Bert Karlsson=)

Moderator som jag sagt innan- allas glada Mi Ridell och på kvällen skall vi inte klaga, Stand Up i världsklass.

Hohoho... Nu skall det förberedas ytterligare sen är det upp tidigt för att vara på Café Opera och titta teknik, se till att alla goodiebags blir packade, markera upp var partners skall stå etc etc.

Ni är välkomna allesammans... och för er som tyvärr inte kan komma så hoppas jag ni bokat in den 24e november redan NU.


RSS 2.0