Helt fantastiskt, allt klaffade, så nu e jag i Bryssel!

Tåget till Lund var bara 20 min sent och sen var det in och hålla föreläsning. Vilket fantastiskt härligt gäng. Hade kunnat stå kvar där hela dagen å pratat och umgåtts. Positiva och glada!
(Lägger in bilder från det imorgon eller fredag)

Men tyvärr var det dags att sätta sig på tåget igen...och nu satt jag nästan på mina tummar som var knutna hela vägen. Bara inte tåget skulle bli försenat...men GUD va med mig=) På minuten i tid vilket gjorde att jag hann med flyget från Landvetter till Bryssel.


Man kan ju som ni ser förstå att det behövs lite ungt och kvinnligt i EU-sammanhang=) Ja det var mest män i kostym och så jag med min chockrosa väska=) det gäller att sticka ut...hmmm


Väl framme så möttes jag av ett helt fantastiskt hotell... Ja hotellrummet var ju nästan större än min lägenhet. Här är nedre våningen=)

Tyvärr så har nästan minaögon sett i kors här under kvällen. Jag sitter och läser 60 stycken organisationers fakta, resultat, unikitet m.m. för att imorgon tillsammans med resten av juryn utse European Enterprise Award 2010. Allt är på engelska också....

Intressant till en början men efter några stycken så känner jag att ögonen sticker både kors och tvärs så då får jag doppa hövvet i kranen och sen fortsätta igen så att det blir en rättvis bedömning. Dessutom skall jag prata för dessa människor och hålla presentation.  

Måste därför läsa lite till och sen nana...


Från sol till snö

Ja det var verkligen en mysig och välbehövlig vecka hos min pojkvän i Barcelona.

Dessutom var det inte fel att kunna sitta i solen och bättra på sin solbränna...eller bättra och bättra sin solbränna var väl fel...från albino till mindre albino=)

Ja så sen va det tufft att sätta sig på planet för att åka hem till snökaoset. Har ju hittills bara läst om det i media.
Jag följde de snätäckabergen i luften...tills man landade och fick uppleva det i verkligheten om man säger så.Måste bara berätta om när jag föll in i klassiska svensson-fällan på flygplatsen i Barcelona.

Precis innan jag skulle gå på planet så hittade jag en 50 Euro-sedel (500 SEK) på marken så jag tog upp den och frågade först tre svenska par som stod runt omkring mig om det var deras men svaret var nej. Det stod även en spanjor bredvid mig så jag frågade även honom artigt på engelska om det var hans innan jag tänkte stoppa ned den i fickan.
- Nej det är inte min men jag tar den gärna då, om du ändå hittade den på marken, sa spanjoren och tog den ur handen på mig som jag höll upp.
Chockad över hans svar som jag inte var beredd på sa jag bara.
- Ok
Där stod jag dum som ett troll med de andra svenskarna. De började ju direkt "men då kunde ju vi också sagt så" osv.

Vet inte vad jag skall säga om det men paff blev jag och glad blev han. Snacka om att VÅGA TA FÖR SIG=)

Imorgon bär det av till Lund kl 7.00 för att sedan komma åter till Göteborg under eftermiddagen för att hinna med planet till bryssel på tidig kväll. Gode gud låt nu tågen hålla tiderna annars blir det en tuff dag för Tessan....


Egen tid...skapade vader av sår=)

Ja som sagt, det är hög prioritet på egen tid nu, ta hand om mig själv och lite hälskurer=)

Igår gick jag på marknad, den som gapade mest sålde bäst kan man sammanfatta det och jag är väl inte svår med att shoppa=) Hur kan det vara så roligt?=)

Sen träning och lite poolbad. Mysigt och avkopplande!

Men jag märker ju att jag fortfarande har det hetsiga i mig. Allt skall gå fort, fort, fort. Skulle raka benen idag och aj aj aj. Varför skär jag mig alltid så? Det skall gå fort, jag fastnar i skinnet och så rycker jag till och så glider jag med rakhyveln. AJ kan man sammanfatta det med!

På gymmet såg jag hur några tittade på mina bara vader som var fulla med sår. Varför inte ta det lite lugnt ibland, Therese Christina Albrechtson? Men sån e jag=)


Barcelona

Ja då va man i Barcelona för lite avkoppling, träning och lite administrativt arbete. Helt enkelt; Tar jag hand om mig själv!
Det är ju inte varmt men helt klart varmare än i Sverige=)


Tyvärr hinner jag inte skriva mer nu för NU, 22.10 börjar min pojkväns match på TV här nere så då skall jag titta=)
Eftersom de spelar borta så har jag haft en heldag för mig själv me lite mat, träning, shopping och självklart har jag hunnit med och svara ett och annat mail med=) OCH ett möte imorse=)

Eli Lilly on tour

Ja förra veckan va ganska hektisk... Det var inte bara Gnosjö, Norrköping och Göteborg.

Som sagt så va det läkemedelsföretaget Eli Lilly som ordnade konferenser i Stockholm, Köpenhamn och Oslo där jag var för att ge inspiration kring ledarskap=)
Det var 1,5 timme på engelska * 3 stycken och jag är ju ingen KUNG på engelska precis=) men det är bara att förbereda sig bra och göra så gott man kan. Första i Sthlm är jag inte supernöjd med medan den sista kändes som jag inte gjort ngt annat. Ja det va lite överdrivet men men=)

Jag hann ju inte se så mycket mer än föreläsningssalen och Oslos respektive Köpenhamns flygplats.


...och så molnen såklart=)

Jag är som sagt nöjd med mina föreläsningar men några språkliga plumpar skedde!

Ljubomir Vranjes är hälften så kort.
Blev: Yeahhh...He is a half man

Jag berättade tidigare om;
Jag skulle förklara den finansiella situationen.
Men istället för att säga Finance blev det fiancé. Pojkvän-situationen. HMM=)

Jag skulle förklara kring hur viktigt det är att inte känna sig som ett offer. (Jag vet ju att victim är offer)
Men istället blev det "offer"
Så varje gång blev det "Viktigt att inte känna sig som ett erbjudande"

och några plumpar till=)


Gnosjö - entreprenörens mekka!

Ja det är en speciell känsla att komma till Gnosjö. Gnosjöandan och entreprenörens mekka enligt mig!

Det började dock INTE så bra.

När jag skall gå av tåget vid Gnosjö station så öppnar jag dörren från tåget i tågvagnen längst bort. Jag trodde jag kommit fel, det fanns ju ingen perong. Jag hängde ut med huvudet och såg en perong 20 meter längre fram men vågade inte springa in i tåget för att springa ut från nästa ingång, då kanske det skulle hinna åka.

Däremot såg jag att om jag skulle hoppa mellan 1-2 meter ut så skulle jag komma på snön och då kan jag ju gå därifrån till perrongen. Jag tog sats och hoppade ut med mina väskor i mina (självklart) högklackade skor.

Helskotta också, det var djup mjuksnö så jag glider igenom med väskorna med snö upp till halva magen. Jag ser bara hur tågkonduktören kommer springande emot mig och man kan ju säga att jag till 100% gladde honom den dan=)

Lite kämpigt men efter mycket om och men kom jag till slut upp ur snöträsket=)


...och kunde träffa alla dessa fantastiska ungdomar i Gnosjö.


Föreläsningen kändes jättebra och de var verkligen intressade. Kul!

Men jag kunde väl inte räkna med något annat i detta område=)

Men trots flygande fläng denna veckan så har majoriteten av tiden lagts på min lille Eli lilly tour...
Tar mer om det sen...

Generationen.se...mitt i all hektiskt resande

Det har varit väldigt intensivt det sista så jag hinner knappt uppdatera mig här med allt som händer och jag gör. NU sitter jag i Köpenhamn och inväntar flyget till Oslo efter att ha haft en heldag i Gnosjö igår.

Men middagen på Näringslivets Hus på Storgatan i Stockholm var väldigt uppskattat från min sida.

Det var hela generationen.se, det vill säga Svenskt Näringslivs satstning på de unga arbetsgivarna inför valet 2010.
Jag höll ju föreläsning för läkemedelsföretaget Eli Lilly först så jag blev något sen medan de andra fick möjlighet att lyssna till superentreprenören Daniel Kaplan som grundat Tradera.com, Carl-Fredrik Sammeli som är grundare av PR-bolaget Prime och media-drottningen Ebba von Sydow. I slutet hann jag dock ansluta.

Här är Ebba efter berättandet av sin story.

...och här är tjejgänget=)
Sofia från Wiminwest, jag, Ebba von Sydow och hjärnan bakom denna satsning Charlotte Lindeberg från Svenskt Näringsliv.

Därefter var det dags för en fantastisk middag med ingen mindre än Sv. Näringslivs VD Urban Bäckström. Här sitter jag och Viktor Nord från Sverige-norge.se som rekryterar svensk personal till norge.
Snacka om att det va tjötigt i den trion=)

Sen va jag tvungen att avvika tidigare för att hinna med sista planet hem till Götet för att ta första tåget dagen efter mot Gnosjö. JA snacka om hektiskt...

Gnosjö, Köpenhamn och Oslo på ett dygn nu så jag berättar mer om det sen. Måste sticka på planet.


Självförtroende och självkänsla

Dagarna går verkligen i ett nu för tiden=) Full fart kan man säga. Igår va jag i Norrköping på Djäkneparksskolan och höll föreläsning för först alla killar i åk 7-9 och sen följdes det upp av alla tjejer.

Ämnet var inte entreprenörskap denna gång utan SJÄLVFÖRTROENDE OCH SJÄLVKÄNSLA.

Det var liv i luckan när killarna kom in kan man säga...Jag brukar inte vara med om att jag är tvungen att tysta ned applåderna och visslingarna och skratten under mina föreläsningar men någon gång skall väl vara den första.

Jag han ungefär med att säga hälften av vad jag skulle säga men huvudsaken är att de fick med sig en del tankar därifrån.

Sen va det resten av skolan; tjejerna! De hade en helt annan decibellnivå=)
Kändes verkligen kul och givande med pushing i deras egen tro på sig själva, skitsnack, föreställningar man har som ung tjej osv.

Ja jag hoppas verkligen självförtroende flödar nu i Norrköping=)

Nu kom jag precis hem efter en heldag i Sthlm med först föreläsning och sen middag med generationen.se och Svenskt Näringslivs VD Urban Bäckström men berättar mer om det imorgon.

Måste nana nu, skall till Gnosjö imorogn med första tåget så skall upp 5.00...å jag som HATAR mornar...

Jag + Nackademin = SANT

Ja jag känner mig lite som en av dom om ni fattar va jag menar. Va ju både förra lördagen och denna lördagen på Nackademins Öppna Hus för de som skall välja gymnasie och föreläste.

Gillar verkligen deras profil. De har förstått vad det handlar om... ett gymnasie som ligger i framkant med Näringslivskopplingar och aktivt UF-arbete.

Här är Marknadschefen Jon från Nackademin in action...
Det va väldigt mycket folk vid båda träffarna så det va kul!


Entreprenörsgalan i Blå Hallen

Efter stress, stress och åter stress så kom man tillbaka i lugnet. Ja jag var tillbaka i den fantastiska byggnaden; Stadshuset! Det va nu dags för Ernst & youngs nationella final i Entrepreneur of the year.

Vid ingången välkomnades man bland annat av eldslukare, fantastiska ljus i träd och lyktor.... och här var det dukat på höh lyxnivå=)

Jag hamnade vid journalist och bloggbordet vilket va jättetrevligt med massa goa människor.
Här är jag tillsammans med bloggdrottningen Izabella på devote.se. Jättego tjej!

Och här tillsammans med nästa bloggdrottning, också en Isabella, ingen mindre än Blondinbella!

...och mitt emot mig va Jenny Rodin som e Pressansvarig på Ernst & young, Linda och Peter Skugge från Skugge&co.

...och här e Tomas med kollega från Newglobe.com, föredetta Ment.se

Och här minglar jag med arrangören och ansvarige för hela arrangemanget Patric Nilsson, lika go och trevlig som alltid, med sin fru och Karlskronaentreprenör.

...mer mingel med Sofia från Wiminvest och

Här är jag på fotograferingsuppdrag ut över hela denna samling fantastiska entreprenörer.

...och nu är det dags för den goa efterrätten...Mums=)

OCH SEN VA DET DAGS FÖRT HÖJDPUNKTEN....
Att utse ÅRETS ENTREPRENÖR av konfrencierna Ola Lauritzon, grundare GI Viktkoll och TV4:s Jenny Östergren.

OCH vinnare blev Superentreprenören Björn Örås som grundat Poolia AB och har en omsättbning på 1,4 miljarder.
Fantastiskt och verkligen inspirerande att vara med alla dessa fantastiska människor. Massa GRATTIS till alla nominerade och självklart vinnaren själv!

TV, Radio m.m. Håll utkik=)

Igår va det full fart med radiointervju med Saman från P3 i drygt 3 timmar...

Söndag med Saman heter programmet och så intervjuar han en profil varje söndag. Förra veckan va det Carolina Klüft och nu har jag intervjuats så det kommer sändas här ngn söndag framöver.
Vi tjöta så mycket att jag höll på att missa flyget till Sthlm. Jag slängde mig in i en taxi och kom till Landvetter 17.34 medan planet skulle gå 17.40 .... men jag hann och det har jag att tacka skitvädret för så att det blev lite försenat. Ibland skall man ha tur=)

Idag va det dags för TV-inspelning med Erik & Mackan som kommer sändas i TV6. Jag skall försöka coacha dem till framgång...Så först va de och besökte min föreläsning i Södertälje för drygt 200 pers och sen va vi ute på lite andra strapatser=)

Här e jag med skådisarna Erik & Mackan...


...och här e dom och filmteamet. Kan inte berätta så mycket mer nu utan det får ni se i TV framöver.
Tyvärr kändes varken föreläsningen eller inspelningen så bra... Kände mig inte riktigt me i matchen men det är bara att ta nya tag.

Stress Stress Strëss... I ilfart till en journalist Matilda vid Hagagatan i Sthlm. Lite fika på ett café och mysig intervju i en å en halv timma. Kände mig lite virrig efter en något hektisk dag men vi hade väldigt trevligt iaf=)

OCH dagen va inte slut vid 19...då va det bara att kasta sig in i nästa taxi för att ta mig till Blå hallen och självaste stadshuset för att medverka i den fantastiska Entreprenörsgalan. Berättar mer om det imon för nu måste jag sova. E helt slut...Natti!

En uppfräschning behövdes=)

Efter sista tidens gråtande och mysiga dagar och kvällar med mormor så va det dags att fräscha till sig lite för intervjuer och fotografering och föreläsning.

Här var jag ute i snön och fotograferades med Susanne Hjalber, verkligen härlig och duktig fotograf tycker jag!
Nedan är några av de fotona som togs. Läs gärna hennes blogg; http://susannehjalber.blogspot.com

Även om jag e lite trött på snön nu så ser det faktiskt väldigt härligt ut=)


Något mer sofistikerad=)

Självklart lite reklam för boken också=) När jag fotades med den så va det en man som kände igen mig så jag va självklart inte sen med att sälja på honom boken=) och sen blev det inga mer foton med Våga Vårda Vinn=)

Som alltid så är klackarna me=)


...och Götet=)

Jebalon vilken spänst jag har=)

Sen har det varit en snabb och intensiv Sthlm vistelse för föreläsning på Nackademiens Öppet Hus. Det blir tillbaka dit på deras andra gymnasie för ytterligare en föreläsning nu på lördag för er som missade den i lördags!

Natti natti!

RSS 2.0