Bilbao

Ja vistelsen i Bilbao var helt underbar! Blev så fantastiskt väl omhändertagen...

Direkt när jag landade så ville jag ju åka och se matchen som min pojkvän och hans lag skulle spela. Det var i en stad en halvtimma utanför så ja hyrde mig en bil, utan GPS och utan karta lyckades jag ändå hitta dit med en knagglig spansk beskrinvning. De vann så det va kul.

Eibar som staden heter va en mysig liten stad, det jag såg!

Problemet var väl att hitta tillbaka till hotellet i Bilbao. jag tänkte ju att det ordnar sig men Bilbao med en miljon invånare var svårare än jag trodde utan karta och kompass om man säger så. Men även det gick relativt bra. Kanske är taxichauför man skall satsa på...ja efter sångkarriären då=)


Dagen efter var det intervjuer med spanska tidningar och här i TV-intervju med spanska "Ekonominyheterna". Skall försöka lägga upp det här när jag fått länkarna.

Det är verkligen kul och intressant att se hur olika länder jobbar. Spanien är ett land som drabbats hårt av krisen och har nu insett hur viktig entreprenörens roll i samhället är vilket gjort att de startat olika kreativitetscentrum landet runt.

Det kommer mera....om Bilbao!

Bert Karlsson, jag å co!

I Bilbao så var schemat späckat så jag hann inte ens öppna min dator så får berätta mer om det mer i helgen. Idag har det i alla fall varit föreläsning i Göteborg.

Talarkompaniet tillsammans med IHM och Kontentan hade inspirationsföreläsning med mig och självaste Bert Karlsson.

...å här e vi hela gänget...Michael Wichelgren från Talarkompaniet, jag, Bert, Erica Johansson också Talarkompaniet och Ture från Kontentan Förlag.


Här presenterar Erica Johansson mig inför föreläsningen...

...efter föreläsningen så fick jag...som jag hade förväntat mig en förfrågan om att ställa upp i Melodifestivalen av Bert...jag visste att det skulle resultat någon gång av att sjunga varje föreläsning=)
Här diskuterar vi upplägget=)

...och sen va vi överens! Fick smeknamnet Sångfågeln, inte fel=)


Här är jag å Erica...Tack för ett härligt event och roligt att det va så mycket folk...

Viborg- Göteborg- Bilbao

En sak jag tyckte va så coolt när jag var i Viborg kring det här med manligt/kvinnligt. I idrottssammanhang finns det många "spelarfruar" medan i Viborg handboll är det tjejerna eller damerna som är de största stjärnorna. Där är det "spelarmän" som sitter på läktaren och tittar, som går hemma och inväntar sin fru. Som den största stjärnans man svarade på frågan om vad han gör "jag dricker kaffe och röker om dagarna".

Man skall inte bli fascinerad för det skall vara en självklarhet att kvinnor kan göra karriär i sporten likväl som män och försörja sin respektive men än idag är det ändå coolt att se!

--------------------------------------------------

Hann vara en natt i Göteborg innan det bar av igen...nu skall jag till norra Spanien, Bilbao. Skall bli jättespännande! Imorgon skall jag föreläsa för först ett kreativt centrum som startat på grund av att krisen slått hårt i Spanien och sen till universitetet i Bilbao.

Dessutom passade det så bra att min pojkvän spelar bortamatch mot spanska Arrate och de är ifrån Bilbao så ikväll hinner jag faktiskt med att se den...kul=)

Nu går planet...


Från jobb i Sthlm till mys i Viborg

Innan det var dags att lämna Stockholm för Viborg så tog jag en frukost (som blev en hel förmiddag) med en fantastisk fascinerad och inspirerande kvinna, Corianne som grundat unitedsuccess.com, på Berns Salonger på Östermalm. Det är ett kvinnligt nätverk för entreprenörer Worldwide. Allt från Kina, Nigeria, USA till lilla Sverige.


Därefter kom jag i sista sekund till flygplatsen på Arlanda för att hoppa på planet till Köpenhamn. Som tur va så va planet lite försenat så hann t.o.m. köpa lite godis i Pressbyrån innan vi flög.

Det gjorde tyvärr att det bara blev 15 min att hinna byta plan i Köpenhamn. Jag checkade in via mobilen precis när vi landade och sen sprang jag som en dåre till nästa terminal. Hur långt som helst... Svetten bara rann! Efter 10 minuter var jag framme och gaten hade då stängt.

=( NEJ...jag böna och bad att få komma med och meddelade att jag sprungit som en dåre för att hinna med.

Då tittade han på mina högklackade skor och sa att jag hunnit om jag inte haft klackar.

Mellan mina flåsningar fick jag fram att jag spelat handboll länge + att jag är grym på att springa i högklackat. Jag kan visa mina benmuskler sa jag.

Det fick jag göra och då va det inga problem och jag kom med=) Danskar alltså=)


Sen va jag i allafall framme hos Johanna. Johanna är ju en av min bästa vänner men har flyttat till Viborg för att spela handboll så det va verkligen mysigt att ha en helhelg tillsammans. Viborg vann Champions League förra året så det är ju verkligen helgrymt att hon spelar här och det är hon verkligen värd. Hon e grym! Dessutom är hon en fantastisk tjej!

Stockholm runt med möten...

2,5 dagar i Stockholm med möten. För en gångs skull var det inte göööör stressigt så jag bestämde mig för att ta tunnelbanan. Det gick mindre bra. Två gånger åkte jag för långt, jag glömde helt enkelt gå av=)

Plus att jag köpte en sån där remsa igår eftersom jag inte åkt "tuben" på två år. Idag blev jag stoppad av en dam "Är du verkligen under 20 år", Nej, sa jag, jag är 24.
"Men du har en ungdomsremsa, du får hänga med här sa hon"
Harre gud, jag hade ju ingen aning om det. Köpte ju remsan igår och ingen fråga mig om någon ålder. Jag betalade bara... Detta gjorde att jag blev ganska mycket försenad till eftermiddagens möte.

Ja ja, det tar ett tag innan jag blir riktig Stockholmare=)

Fantastiskt trevligt lunchmöte på restaurang Nalen med Företagarnas VD Anna-Stina Nordmark Nilsson.


Här är vi efter en otroligt go lunch med en kopp kaffe.
Ja det va trevligt och lättsamt värre, vi pratade om allt från kvotering till att föda barn=)

Sen va det möte med Gustaf Oscarsson kring vårt nya projekt, filminspelning för akademiker att lyssna på tips från entreprenörer som Sven Hagströmer...och mig=)

Ett väldigt långt å intressant möte hade jag också med Ung företagsamhets VD Magnus N:son. Jag blir så glad av att höra kring deras arbete och allt vad det ger.

Imorgon skall jag med tunnelbanan igen kl 9 så nu är det dags att sova....

Göteborg runt med möten...

Stödet på cykeln hade frusit fast i marken så det var bara att i mina högklackade skor springa runt till de olika mötena istället... Inte nog med att den frusit fast, jag fick ju skotta ett bra tag innan jag ens kom in i cykelförrådet=) Inte riktigt vad jag planerat men så är det...

Träff med Catharina, en jätteduktig tjej som har börjat jobba för mig en del.

Därefter ett väldigt trevligt och givande möte med Marie på Skagen fonder som jag skall föreläsa för i april. Dessutom hade vi videokonferens med hennes kollegor på Skagen fonder i Stockholm och Oslo, dit jag också skall.

Jag blev också väldigt intresserad av att köpa aktier där. Jag har ju inte satt mig in i det så mycket innan och mer kört på säkra fonder men nu blev jag väldigt sugen.
Fick ju lite påminnelse om det eftersom det även togs upp på föreläsingen i Röros.Här hade jag också haft ett möte med Kristina från Grant Thorndon som jag skall till den 6 maj och föreläsa.
Efter mötet tog vi en lunch tillsammans med den andra föreläsaren och entreprenören Britta Sjöström.

Efter det fick mina fötter vila i frisörstolen hos min kära vän Michaela...Huvudmassage och uppfräschning i håret, gu va skönt!

Ung företagsamhet invigdes av mig=)

Idag gällde det att sätta på sig Guldkavajen, jag skulle ju invigningstala och inviga Ung företagsamhets mässa...

Som invigningstalare så är det pampigt att stå bakom den magnifika talarstolen vilket jag inte är van vid men tänkte att jag skulle ge det ett försök. Problemet var bara att då syntes bara mitt huvud så jag fick ställa mig framför den istället=)


Jättekul att få prata på den bästa mässan som finns. Ung företagsamhet.
1000 st entusiastiska företagare, studenter, organisationer, rådgiare m.m.
OCH jag fick inviga och prata lite...
Jag fick kommentaren av många efteråt "Gu va rolig du va, det trodde vi aldrig, vi skrattade hela tiden".
Tack så mycket, men ser jag så tråkig ut=)

Här är det dags för Tessans körsång=) Dags för Körslaget nästa...jag fick ju med mig 1000 personer i prat iaf.

Sen var det dags at jag skulle ÖVA att klippa bandet med trollkarlen David Persson, jag blir lika irriterad varje gång när jag inte förstår hur de gör när de trollar. Jag klippte och klippte i bandet men ändå blev det helt hela tiden.

OCH att klippa bandet var inget standarband denna gång. Det var EMD-bandet som jag skulle klippa isär så jag delade helt enkelt Snygg-Erik itu=)

OCH DÄRMED VAR 2010 ÅRS MÄSSA ÖPPNAD!

Konfrencier var trollkarlen David Persson och moderatorn Karin Klingenstierna.

Återigen vill jag bara berätta hur grymt UF är och hur fantastiskt det är med så många duktiga ungdomar, sponsorer och arrangörer. Det är så betydelsefullt för ungdomarna men även för hela samhället.
Natti natti..

I Kristiansand va jag ÅRETS MAN

Ja heja Norge...=) Återigen blir jag glad av att träffa dessa goa norrmän å kvinnor!

När jag kom till det nyrenoverade och fina hotellet mitt i Kritiansand så tog jag det lugnt, vilade och sen åt en härlig middag med arrangörerna. Därefter var det dags att sova så jag var pigg inför föreläsningen.

Biosalongen i staden var fullsatt, drygt 500 pers skulle lyssna till mig, Fredrik Härén, Norges rikaste man Johan Andresén och en hjärnforskare från Danmark.

På affischer och i program hade de dock skrivit fel; "Årets man - Therese Albrechtson".

MEN de förstod ganska fort att jag var en kvinna när de såg mig=)
Förstår att det är lätt att skriva MAN när resten av talarna, inte ovanligtvis är män=)


Jag på den gigantiska scenen!


... och här kör vi "after Tessan igen".... Våga Vårda Vinn!

Nedan var den trevlige och entusiastiske norrmanen Johan Andrésen;
Norges rikaste man...Inte fel att vara det!

Dessutom brinner han mycket för Ungt Entreprenörskap (Ungföretagsamhet) och skänker årligen 20 miljoner norska kronor till organisationen.


...och här vilar jag och kretören och en av Sveriges bästa talare, Fredrik Härén, ut efter vår föreläsnng. Han bor vanligtvis i Singapore.

Tack för även här en härlig och positiv skara människor....

Lidköping

Ja det var föreläsning för över hundrattalet kvinnor i Lidköping...Verkligen kul och inspirerande att träffa alla dessa och att de uppskattade min föreläsning. Dessutom var jag innan eventet och tog en fika med Lidköpings eldsjäl Ann-Louise Friberg som har tusen järn i elden=)

På föreläsningen var en gammal kund där till mig från Bodyguard-tiden så jag hängde med dom hem sen och tog en lite kvällsmacka... Tyvärr blev det inte så länge eftersom föreläsningen slutade vid 21.30.

Här sitter jag tillsammans med Gittan och Ove och tar en kvällsfika=)

Sen tillbaka till det fina stadshotellet för att sova innan det var GBG en halvtimma och sen Norge...igen=)

Från slott till pannkaka

Den fantastiska och omtalade domkyrkan var självklart ett måste att se när man var i Trondheim. Ja den var verkligen fin...och jag förstår att den är populär.


Annars hann jag inte med att se så mycket förutom att jag bad chauffören köra 5 min extra bland husen så jag kunde fota lite=)
Blev inte superbra men ändå=) Jag fick se lite mer=)


Sen var det hem och vända i sjuksängen över helgen, det var dags att åka på vinterkräksjukan. Trodde jag haft den så det var kanske en släkting till den då=)
Som tur va hade jag inga föreläsningar i helgen men missade att vara med i ett reportage när Expressen/GT ringde för att de ville ha med mig på foto och intervjun nu för att en kvinna räddades av sprayen i Näckrosdammen i GBG.

Verkligen fantastisk och jätteskönt att hon klarade sig undan men tyvärr fick jag ringa återbud till den träffen, inte så fräscht om jag hade spytt i kameran.=)

Idag bar det av till Lidköping på den INTERNATIONELLA KVINNODAGEN.

Måste sova nu...E trött!

Trondheim

Ja Trondheim va fantastiskt... Återigen måste jag säga att jag älskar Norge. Alltid positiva och glada.
Jag fick ju en del hets att jag var svenskt men jag överlevde=)

Här är ena delen av publiken, otrolig stämning...tack alla Trondheim-bor!

...jag var också taggad=)

och sen var det dags för Våga Vårda Vinn... Hela skaran!Inga kaosartade händelser i Trondheim än så länge...hann med lite allt möjligt!

Latsidan...NOT...men solbrillor kanske hade behövts=)

Sen har det varit späckat med möten när nya bullar är på G. Jag kan inte berätta mer om det förrän längre fram=)
Men det har varit effektiva möten med fantastiskt drivna människor och goa te tusen=)

Här är jag och tidningen "Entreprenör" chefredaktör Nicklas Mattsson.Innan det hade jag möte med Joel Dahlberg på ekonomisajten E24. Så intressanta och givande diskussioner med dessa två. Dessutom fattar jag inte hur Nicklas som är hårt arbetande chefredaktör även har sju barn och en driven fru. Shit, imponerande=)

Även möte med TomasSEB´s huvudkontor och Lars från Nordea.

Sen har det varit lunch på restaurang Grodan med VDn för Stockholm Business Region, Olle Zetterberg.
Harre gud va vi tjöta, lunch på 2 timmar=) Trevligt!


Och sen va det nästa VD, Claes från Industrifonden samt marknadschefen Maria.

Dessutom måste jag skryta lite...
Sprang in på Telenorbutiken vid Östermalms Torg för astt köpa en laddare till mobilen som jag glömt hemma. Då hör jag från dessa killar " Nä men är det inte Therese Albrechtson".

Tommy Ingmarsson (t höger) hade lyssnat på min föreläsning och Michele (t vä) hade fortfarande kvar tidningsartiklar på mig. Jag hade gett dem sån inspiration till att dra igång att företaget toppsäljare.se har lanserats.
"Den självklara länken mellan säljare och arbetsgivare"

Verkligen Grymt... massor av lycka till!
Självklart ville de köpa min bok...eller snarare kanske de kände sig tvingade=)


...å så lite mysig middag med mina kära vänner Malin och Emma.

Nu har jag nyss kommit till Trondheim för föreläsning imorgon!

Dagarna är späckade med goa människor...å möten!

Lite kaos när det var dags att åka till Stockholm. Tåget var inställt så det fick bli flyg som var jättetur att jag fick plats i. Träffade även den alltid goa och glada Mi Ridell. Hon är ju för underbar... hennes tåg var också inställt vilket ledde till att det blev samma flyg som för mig.

Hon har precis lanserat MatDesperat där hon tillsammans med en del andra profiler vill lyfta och gestalta Kvinnors ätande på ett humoristiskt och vetenskapligt sätt. Så intressant och spännande. Hur ätandet både kan vara tröst, belöning och bestraffning. De har föreställningar med humor, allvar, sång och musik om detta. Läs gärna mer om det här.


Och sen va det lunch på Sturegatan med fridrottskommentatorn, TV-legenden, före detta verksam i talarförmedlingen Sportcore. Ja helt enkelt, härliga Peter Häggström. Alltid så fantastiskt go även han. Glad och positiv! Även han har lanserat sitt nya företag, Häggström & Möller. De coachar och hjälper elitidrottare med coachning inom sponsring, karriär m.m.

Dessutom har jag träffat två journalister för intervjuer samt två st olika fotografer för fotografering.

Här är två kort in action=)


...och här är nästa...


...dessutom höll jag föreläsning igår kväll på KTH (Kungliga tekniska högskolan).

Natti natti...imorgon är det möte 8-16, 4 stycken och sen vidare till flygplatsen för att åka till Trondheim.

Parlamentet i Bryssel

Ja det var en fin och annorlunda upplevelse i Bryssel. Man lär sig mycket, det är annrlunda och jag känner ändå att jag har lite att tillföra... Lunchen var trerätters med vin i en fantastisk sal med minst 10 meter i höjd. Fint skall det va när man är i Bryssel... Efter att vi jobbat färdigt så tänkte jag göra stan men fanns inte så mycket att se.


det blev bara parlamentet och hotellet=)

Sen tog jag taxi tillbaka till flygplatsen... E så trött på alla taxichaufförer som inte kan försöka prata engelska i en stad som Bryssel.

Jag blev tjugo minuter sen till denna stora dag och det var PGA Taxichauffören och en bråkdel mig själv=)
Taxichauffören tog inte visa-kort vilket jag tog för givet och eftersom han inte kunde engelska så fick jag genom teckenspråk förklara att jag inte hade några kontanter.

Nej då låste taxichauffören bilen och körde iväg och skrek på mig på franska som jag inte fattade ett ord av.
Efter mycket om och men fick jag bli avsläppt...MEN PÅ FEL STÄLLE...mot att jag betalade extra. Han hade nämligen en kortautomat men ville inte använda den för att det var för dyrt.

Då fick jag promenera till mötet för jag vägrade ta ytterligare en taxi. Efter 20 minuters gångväg så var jag framme hos gubbarna=)

Ja ja nu är jag tillbaka i Sverige igen...i snökaoset=)


Detta är hemma hos min mamma=) Shit va snö=)

Idag är jag i Stockholm men berättar mer om det imorgon...


RSS 2.0