Föreläsning i Stockholm...

...för Transportgruppen!

Svenskt Näringslivs branschorganisation Transportgruppen hade Årsstämma och lite föreläsningar därtill.
Varav jag var där och inspirerade de olika åkerierna och företagen som är anslutna dit.

Här nedan ställer dagens moderator Erik Blix lite avslutande frågor...


Dagen efter bar det av till GBG och föreläsning under Plushögskolans idétävling!

Vårt event - VÄXA 2011

Ledsen för sen uppdatering av vårt fantastiska event=)

När workshopen med Mi Ridell var färdig så begav sig alla våra tillväxtentreprenörer(deltagare) upp en våning på Ambassadeur. Där va det mingel med mentorer, partners, föreläsare med flera och lite bubbel.

Här nedan är jag och Mi innan alla hade satt sig till bords.


Efter att alla var mätta och belåtna var det dags för den underbara entreprenören Ingela Janlert. Hon grundade det som såldes till Box Delievery som idag är Bring. Karismatiskt!


Här ovan tackar vår moderator Mi av Ingela och nedan är jag tillsammans med Ingela efter föreläsningen.En del av publiken!


Medan alla fick i sig lite efterrätt och kaffe så pratade jag med nästa talare, Per Holknekt och förberedde honom med rätt teknik. Här nedan står jag tillsammans med Mr Holknekt.
Otroligt fascinerande människa som varit med om det mesta. Allt ifrån hemlös, succégrundare av klädmärket OddMolly till Skateboard-proffs.

Här är han in action...

Vi hade även lite prisutdelningar och tidigare deltagare(förra terminen), Niclas Pettersson som driver StigFram sa massa värmande ord om utbildningen och vad den betytt för hans expansion.
Jätteroligt att han har sådan tillväxt. Kör hårt, Niclas!


Vi delade även ut kursintyg och bokpaket till terminens deltagare medan de fick ta emot publikens jubel=)
En av deltagarna från denna termins tisdagsgrupp, Kim Jansson, som driver Treningsverket sa även hon några rörande ord. Detär det bästa betyg vi kan få, att de som går är nöjda och pratar så gott om det.=) Tack Kim!

Innan kvällen var slut entrade världsmästaren i korttrolleri, Seth Engström, scenen och trollband sin publik=)


Tack alla för en fantastisk kväll och jättekul att så mycket folk kom!

Workshop inför eventet

På eftermiddagen i torsdags inför eventet VÄXA 2011 så träffades nuvarande deltagare och de som gick förra terminen på Academy of Excellence.
För att lära känna alla i de olika grupperna hade vi allt ifrån speed-dating till mingel och diskussioner. Dessutom så höll Mi Ridell en härlig Workshop kring Kroppskännedom och hur vi bemöter kunden på bästa sätt etc.

Här är Mi in action med en av vårterminens deltagare och entreprenörer Björn Bergström som driver rekryteringsfirman XLNT.


...och här är en del alla tillväxtentreprenörer i full fart med att prata.

Direkt efter detta var färdigt begav vi oss upp en trappa på Ambassadeur för att träffa alla partners, föreläsare, mentorer, med flera.

Det kommer mera...

SM-guld och datorcrach

För en vecka sedan tog Sävehofs herrar SM-guld...Min kära moderklubb som jag spelade handboll 12 år i. Och i laget spelade både min bror och sambo så det va grymt KUL!
Det va inte så spännande som man hade väntat sig utan blev kross med 35-18 mot GUIF Eskilstuna=)

Här är lite supportrar nere på plan och firar med dem.=)

...och det blev en dubbel även i år för Sävehof då damerna vann mot Eslöv med några bollar.
De är så duktiga allesammans. Här nedan blir de hyllade på banketten=)

Min älskade vän Ida Odén och brudarna klarade favoritskapet. Det är riktigt stort tycker jag!

Tyvärr så tappades en grej på min dator dagen innan så den hängde sig och blev hål igenom. Snacka om att man känner sig frustrerad utan dator. Nu har jag köpt ny i helgen i alla fall...


Eventet Växa 2011 va ju i torsdags så det berättar jag mer om strax.

Härnösand

Vackra Härnösand stod näst på tur!

Länsstyrelsen stod för det fantastiska arrangemanget med en 2-dagars konferens. Jag anslöt till middagen kvällen innan men det blev en tidig kväll för min del. Min föreläsning körde igång 9.00 dagen efter.

Underbar publik!!! Lättsamma och glada!

Me in action=)


...och när jag var färdig så körde suveräna Jacke Sjödin en sammanfattning av min föreläsning på rim.


Som moderator var den alltid lika pålästa och trygga på scen; Jan Röhlander. Tack för bra arbete!
Jag hoppas även att jag får det härliga rimet av Jacke så skall jag lägga upp det.

Direkt till Stockholm för föreläsning under Mitt företag-mässan.

Kristinehamn - 5 föreläsningar!

Började morgonen med en lite mysig och uppvaknande promenad i Kristinehamn. Tyvärr va det mycket kallare än vad jag trodde. Jag hade inte gjort läxan att titta vädret innan. Brrr=)

4 lite kortare föreläsningar inleddes förmiddagen med. Det var 8e-klassare med fokus på självförtroende och gymnasieval. Det följdes upp av gymnasieelever med fokus på framtid, att våga sticka ut och följa sin egen väg. "Om jag går samma jag som alla andra så får jag också samma resultat som alla andra".

Tyvärr så hade föreläsaren som skulle varit där på eftermiddagen fått förhinder pga inställda flyg med tanke på snöovädret i Ö-vik. Vad händer med detta väder. Så jag fick hoppa in som föreläsare. Tyvärr kunde jag inte stanna och ta hans andra föreläsning då jag skulle vidare med flyget mot Härnösand.

Här är eleverna från en av mina 5 föreläsningar idag!

Härliga elever...Kör hårt!

Flyget tog mig som sagt till Härnösand. Ikväll har jag ätit en underbar middag med arrangörerna och imorgon kl 9 är det dags för föreläsning i den vacka staden Härnösand, som jag idag lärt mig att den kallas=)

Natti natti!


Kristianstad- GBG- Hässleholm- Kristinehamn

Tillbaka till Skåne den här veckan. Förra veckan avslutade jag i Kristianstad med föreläsning. Nyföretagarcentrum i Kristianstad fyllde 20 år. Fascinerande hur de byggt upp sin organisation och finns, om jag inte minns fel i 200 av Sveriges ca 290 kommuner. Coolt! Deras hjällp behövs runt om i landet för sådana som mig och många andra som går eller gick i tankarna att starta eget.

Och hör nedan signerar jag lite böcker=)

...och sen va det dags att ta lite mat och sen lyssna på nästa talare som va den fascinerande Pelle Tornell.


Efter en sväng hemma i GBG så inledde jag nu veckan med att bege mig till Hässleholm och inspirera UF-elever (Ung Företagsamhet-elever) att tro på sig själva inför framtiden, sticka ut och våga ta för sig oavsett vad man tar sig an.

Flygande fläng vidare...(ordagrant=))
...och väl framme på hotellet!

Nu är jag på hotellet i Kristinehamn, några mil utanför Karlstad och förbereder det sista inför morgondagens föreläsningar. 4 lite kortare föreläsningar med start 9.00.

Dags att nana...


Tillväxtnycklar -försäljning & framgångsrika team

Förra veckans tillväxtnyckel för deltagarna, det vill säga entreprenörerna med tillväxtambitioner, på Academy of Excellence var Försäljning & lönsamhet.

Den stora inspiratören och säljcoachen Max Söderpalm stod för Tillväxtnyckel nummer 6.
Många konkreta tips på bl.a. effektiv försäljning, att få andra att sälja så bra som möjligt och hur man kan lyckas bäst i ett Avslutsläge.Denna vecka som kommer är det "framgångsexperten"(som hon själv kallar sig=)) Annika R Malmberg som i tillväxtnyckel nummer 7 skall ta sig an våra deltagare i ämnet Framgångsrika team. Hon är väldigt duktig och fick riktigt bra feedback från förra terminens omgång.


Själv så hann jag även med en sväng till Kristianstad och föreläsning under Nyföretagarcentrums 20-årsjubileum. Min uppgift va att ge Inspiration till att våga starta eget. Vi behöver fler nyföretagare i Sverige!

Denna vecka som kommer är riktigt full fart med jobb(som vanligt=))...dessutom kommer min sambo, bror och många vänner i Sävehof spela SM-final i handboll i Scandinavium på lördag...och då skall jag heja!=)

RSS 2.0