Ljuva Gotland...

Som sagt designerna Johan och Jonas från Pitchin Reklarmbyrå guidade mig verkligen runt...i den fantastiska staden Visby! Så mysig stad och så trevligt vi hade!

Här står de fotoredo vid de mysiga gamla husen...

...och here I am vid den fantastiska utsikten... i strålande solsken...

....och vid den gamla söta brandstationen...


...och ruiner...

...och i parken med alla fantastiska växter och blommor...

...och sen tillbaka mot havet igen där jag hade hotellet nära intill...

Jag känner mig väldigt uppdaterad kring Gotland efter denna rundtur... Skall inte klaga på jobbet precis=)

Imorse var det speed-dating som gällde med företagarna från Visby genom Science Park Gotland. 1 minut med varje...riktigt bra, då vet man vem man skall grabba tag i sen för att knyta närmare till sig.

Tillbaka i Götet nu för att bege mig till Sthlm imorgon bitti med möten och föreläsning.

Underbara Visby...

Gotland Gotland Gotland...så fint och fantastiskt!

Är på hotellrummet nu efter en heldag och kväll i Visby.
Står just nu och tittar ut över havet från hotellfönstret...
Vill dela med mig av min ljuva utsikt nedan.

Men innan dess så hade jag en fantastisk dag med strålande sol och härliga människor som tog hand om mig. Företagarna Johan och Jonas guidade runt mig i Visby efter en go lunch. Jag berättar mer om det imorgon!

Därefter så höll jag föreläsning på Science Park Gotland´s event för företagare och nyföretagare. Underbara gotlänningar=)
Dock gjorde jag inte så bra entré när jag öppnar dörren för att gå in i föreläsningsbyggnaden och en hund börjar springa emot mig. Livrädd börjar jag springa, i högklackat och skrek "Hjälp, en hund". Inte så bra start! Hade det dock varit en orm så hade nog alla förstått?!=)

Efter föreläsningen så satt vi i solen och gottade oss....

...innan vi gick in för att äta en go bit mat på stället "Bolaget".
 
Företagaren Mikael, jag, företagarna å designerna Jonas och Johan(även mina privata guider under dagen) och längst till höger Johan Zillén från Science Park Gotland. Riktigt goa gubbar som vi säger i Götet=)

Natti - imorgon är det frukostmingel här i Visby 7.40 så nu måste jag nana lite efter en lång dag.

Piteå

En långhelg i Piteå på Piteå Havsbad. Från fredag kväll till söndag. Flygförbindelserna var inte så bra men då fick jag passa på att ta det lite lugnt och ta hand om mig själv när föreläsningen var klar.

Här står jag med förteckningen över seminarierna; först ut Eskil Erlandsson (Jordbruksminister), Gunilla Bergh(Berghs school of communication), Gunde Svan och jag.


När föreläsningen var klar på lördag fm för Lantbrukarnas Riksförbund så tog jag mig en rundtur vid Pite Havsbad.
Det var Skotar-SM, se bild nedan i bakgrunden, man lyfter stockar med traktor.


Sen njöt jag av solen, åt gott, passade på att unna mig en massage och på kvällen tog jag en promenad längs den långgrunda stranden...
P.S Hade havsutsikt från hotellrummet=)


Detta var det mörkaste som blev de dygnen i Pite. Sov inte så mycket innan föreläsningen. Brukar inte dra för gardinen för att jag lättare skall komma upp på morgonen men denna gång var det ljust hela natten.
Hallå Blondie-Tessan - Du är i Piteå!=)

Imorgon åker jag till Gotland... Skall bli jättekul! Natti natti och nej Svempa jag sover aldrig=)

Me "Loket" i Gbg och sen till Vaggeryd

Igår var det först frukostintervju på Avenyn 1. Ingen mindre än legenden Leif "Loket" Olsson var intervjuaren. Kul med lite lite annorlunda slags uppträdande=) Det var frågor från allt mellan idrott, företagande, giftemål, familj till vilka filmer jag gillar att titta på.
Mycket folk och en härlig blandning med människor va där när Arena Göteborg hade mig som huvudperson=)

Här står jag, Loket och arrangör Jocce från Arena Göteborg.

Därefter var det direkt till Vaggeryd för föreläsning för Vaggeryd Kommun på Hööks Herrgård. Jättehärligt gäng även här med åhörare från Arbetsförmedlingen, kommunen, Försäkringskassan, Skolan osv.
Det var väldigt lättsamt med mycket skratt...såväl i Göteborg på morgonen!

Så positiviteten flödade=)

Nyligen landade jag på Luleå flygplats. Flygtaxin tog mig till Pite Havsbad där jag nu skall nana. Imorgon föreläsning för Lantbrukarnas Riksförbund här i Piteå.

I Löööve Valencia!

Som sagt föreläsningen gick bra...och sen var det dags för debatt med gubbarna, två av Spanjens största entreprenörer och Sveriges motsvarighet till en blandning av Janne Josefsson och Debatts Belinda Olsson. Ja tolka det som ni vill=) En stor TV-profil i Spanien som ofta leder de allmänna och politiska debatterna.

Här är vi tillsammans med mina privata guider och tolkar som var med mig hela tiden, Juan och Paula. Helt underbara!

Dessutom i den stora spanska massan så var det lite svenskt med i leken=) Linda från Sverige, har flyttat till Valencia och startat upp företag som sjukgymnast.

Sen tog mina privatguider Juan och Paula med mig på en härlig kväll i Valencia och underbar spansk mat!

Byggnaderna var ju fantastiskt fina!

Denna väg är gigantisk(se hur lite Juan är längst ned till höger) och denna vägg görs varje år med olika motiv av löv. Volontärarbetare jobbar dag och natt för att sätta fast alla dessa löv.

Det fanns så mycket att se, så mysiga små gränder, caféer, restauranger, shopping. Helt fantastisk atmosfär. Valencia är min nya favvo-stad!

Men för att återgå till det jag var där och huvudsakligen gjorde så har Spanien problem. De är i en djup finansiell kris men nu ÖPPNAR vi portarna för nytänkande, innovation och entreprenörskap så tror jag de kommer gå ur krisen som vinnare!

Äntligen hemma... Trots att Valencia va underbart!

Borta bra men hemma bäst heter det ju och det stämmer verkligen!

Från stranden i Barcelona till jobb och föreläsning i Valencia men idag när det var dags att åka hem var planet inställt.
Här sitter jag utanför den stora konferensen innan det är dags att gå in och tala.


Lämnade hotellet 5.30 och kom hem nu ikväll efter mycket om och men... Planet i Valencia var söndrigt så jag fick sitta där i 6 timmar och invänta ett nytt plan innan jag kunde placeras på en ny rutt hem.

Men jag var inte så ledsen när jag satt där på flygplatsen även om man helst hade velat kunna komma hem ordinarie tid. Det är väl jättebra att de tar säkerheten före så vi inte hade fått vara med om en flygkatastrof. Dessutom kunde jag få se solen en liten stund till i väntan på resan.

Dock blir jag väldigt irriterad på dessa Spanjorer som vägrar prata engelska. Jag förstod inte vad som hade hänt och frågade vänligt på engelska vad som händer.

De schassade bara iväg oss som djur... och fortsatte förklara på snabb spanska vad som hänt.

- Ursäkta, kan du ta det på engelska också, sa jag VÄNLIGT!
- NO I´m Spanish. I don´t speak English, skrek han jättehögt tillbaka.

Då flippade jag ur och vill inte ens säga vad jag sa! Man inte jobba på en internationell flplats om man vägrar prata.

Ja ja han trodde nog inte svenska kunde ha sån´t temperament för han stirra på mig som om jag vore en djävul?=)

Berättar mer om Valencia senare för Valencia var värt att lägga tid på...Vilken fantastisk stad... I Löööve It!

Måste sova nu! Har nämligen frukostföreläsning på Arena Göteborg på Avenyn 1 och sen till föreläsningen i Vaggeryd...

Natti!

Goa gubbar på dagen och härliga tjejer på kvällen

Ja goa gubbar va det verkligen! 158 gubbar mellan 65-90 år stod på schemat.
Härliga gamla idrottsmän från Götet som håller kontakten via att träffas varje torsdag.
Underbart gäng! Och så positiva...fick ju även lägga in lite gubbhumor så vi var på samma nivå=)
P.S Det var ok för dem att kallas "gubbar"

...och sen var det Grant Thornton och över 100 jättegoa kvinnor! Vilken härlig kväll med superpositiva åhörare.Nu har jag begett mig till Barcelona... En helg med avkoppling och sen direkt till Valencia för föreläsning i början på nästa vecka...

Eskilstuna...gott e det!

Morgonföreläsning på Munktell Science Park i Eskilstuna...Jättemycket folk och otroligt nöjda och positiva människor.

Det började kanske inte så bra med att jag sa att det var kul att vara här ikväll=) Kväll och kväll kl 8 på morgonen men inte konstigt, kvällsmänniska som jag är=)

Sen kändes det jättebra och vilken positiv anda, jag blev helt tagen av alla positiva kommentarer. Det är ni som lyssnar som skall klappa er på axeln, publiken gör jättemycket. Det gör mig som föreläsare mer avslappad och kan leva ut mer=)

Natti natti!

Från moderator till SM-guld!

Det var Europaveckan förra veckan och den fick jag äran att inviga genom att vara Moderator under en debatt kring ungdomsarbetslöshetsfrågor ur ett europaperspektiv.

I panelen satt förutom en aktiv publik också från Svenskt Näringsliv, EU-kommisionen, Arbetsförmedlingen, Västra Götalandsregionen med flera. Jag känner mig jättenöjd efter mitt första moderatoruppdrag och alla andra verkar detsamma så det var ju bra=)
Dynamik i diskussionen, bra svar, levande och intressanta reflektioner från både publik och panel. Dessutom brinner jag själv för ämnet!

******************
UDDEVALLA
John Bauer gymnasiet i Uddevalla. Dubbla föreläsningar, först för eleverna på skolan och sen för de som valt till John Bauer nästa år och dess föräldrar.

******************
MALMÖ
Både Sävehofs dam och herrlag i SM-final och vem kunde tro och hoppas att det skulle bli sååååå fantastiskt. SM-guld för både Damer och Herrar. Och oj oj oj vilken dramatik. Vinst efter förlängning för herrarna.

Brorsan nöjd med Guldet runt halsen och efter hyllningar från ett fullsatt Malmö Arena...

...och här utanför Banketten i hallen där det var fest...


...och här till Gulddrottningen och min älskade vän Ida Odén.

Jättegrattis återigen...

Nu ligger jag i en annan handbollsstad; Eskilstuna men imorgon är det entreprenörskap som gäller här;
FrukostFöreläsning halv nio imorgon bitti!

Academy of Excellence

PANG BOOM BANG!!!!Å va kul... Då var alltså releasefesten gjord för mitt och Gustaf Oscarsons nya företag; Academy of Excellence.
För att dra lite kort så har vi skapat en grej som verkligen saknas!!! Ett utbildnings- och eventkoncept som hjälper mindre företag att verkligen skapa tillväxt. "Från 5 till 50 miljoner"!

Om du har ett företag som fungerar bra men som vill växa är detta helt rätt för dig. Läs genast mer på academyofexcellence.se. Om man vill avvakta med utbildningen så kan Årets Event på Café Opera vara aktuellt den 2 september med grymma talare som SAS-Janne, David Lega, David Batra som komiker m.m.

På releasefesten samlade vi våra partners, media, politiker, näringslivstoppar och fantastiska entreprenörer. För underhållningen stod Seth Engström - världsmästare i trolleri.
Och det är ju precis vad tillväxt handlar om: att göra något till synes omöjligt möjligt.

academy of excellence releasefest (3)
Trollkarlen Seth gjorde det omöjliga möjligt.

academy of excellence releasefest (2)
Mingel och bubbel - en oslagbar kombination.

academy of excellence releasefest (1) 
Gustaf och jag tillsammans med Olle Zetterberg, VD från Stockholm Business Region, som öppnar releasen med att hälsa alla välkomna.
Vi var i Stockholm Business Regions lokaler på Drottninggatan 33. De är också en av våra partners till denna satsning.

Andra partners är Swedbank, KPMG, Affärsdata, Far Förlag, Spiltan, Executive People, Svensk Industriförening, Newsline med flera...

Som sagt det är så många grymma talare, föreläsare, företagare som lärare till utbildningen, mentorer med flera. jag är så glad för alla som vill vara med på detta tåg!

Gå in på Academy of Excellence NU!!

Oslo - Stockholm -Linköping

Skagen Fonder turnén fortsatte, nu va det Oslo som stod på tur med 250 kvinnor. Återigen gillar jag Norge, de är så goa, glada och härliga=)


Därefter var vi ute och käkade, jag, Vibeke, Haakon, Elisabeth och Morten, alla från Skagen Fonder. Verkligen trevligt och jag förstod näst intill all norska. Det va prat ifrån allt från Fonder till Atkins=) Härliga människor=)

Här hade jag nyss hållt föreläsning och här lyssnar de alla på fondförvaltarna från Skagen Fonder.

I torsdags var det som sagt Stockholm för Releasen av...berättar imorgon...

Därefter var det dags för John Bauer gymnasiet i Linköping innan en lugn helg väntade. Underbara ungdomar i Linköping. Så positiva, lyhörda och intresserade. En timmas föreläsning kändes hur snabbt som helst.

RSS 2.0