Begravning

Ja då var den jobbiga men jättefina begravningen "avklarad". Självklart en jobbig dag med mycket folk men väldigt fin.

På kvällen åkte vi upp till kyrkogården och la lite blommor vid morfars framtida grav.
Här är jag me min älskade bror och min älskade mormor. Vi finns här för dig mormor!


Ja det gäller att sörja och gråta men sen sakta men säkert gå vidare. Och bära med sig de minnen och de egenskaper hos morfar som jag älskade så!

Nästa vecka händer mycket spännande och lite annorlunda grejer som jag inte varit med om innan.

Nu skall jag titta på VM-finalen i handboll mellan Kroatien och Frankrike.

Ökta takta sista kvarta...T I D A H O L M

ÖKA TAKTA SISTA KVARTA...TIIIDAHOLM!

Ja det inledde jag tillsammans med de över 200 eleverna på Rudebecksgymnasiet i Tidaholm dagens föreläsning med. Underbart att de hängde på i mitt egna välkomnande!
Verkligen härliga elever!Ung företagsamhet är jättestort här och denna skola brukar kamma hem de flesta priserna. Kul! Inte konstigt med drivna lärare som AnneCharlotte, Magnus, Johan me flera

Efter föreläsningen var det dags för eleverna att jobba med sina UF-företag så då hann jag med en liten runda för att se vad som gjordes innan det var dags att åka hem igen.


Dessa killar gjorde ett hjälm och sadelskydd i färgerna svart och ROSA..hmm I like! Perfekt, kan man låsa fast hjälm vid sadeln och inte behöva släpa eller få dem blöta. (safeanddry.blogg.se)


...och här står jag med tjejerna som gör plastfikan som kan sättas fast i kollegieblock. Strålande! HUr många gånger lägger man inte papper i mängder i kollegieblocket och sen inte hittar dem? (ecoplastic.blogg.se)


...och här är coola killarna som importerar solcellsladdare till mobilen. Alla sex satt helt inne i sina respektive datorer=)

Kör hårt alla!

...ja Norge ville nog behålla mig...=)

Föreläsningen för dessa fantastiska kvinnor i Röros gick bra men dagen efter när det var dags för hemresan gick det mindre bra.


Efter att Ingrid och Rörosbanken tog hand om mig även under lunchen så ringde de från flygplatsen och sa att planet var inställt. Det kanske skulle gå imorgon kväll sa de. Shit, nej! Jag ringde räddaren i nöden, Ingrid och fem minuter efter det va allt fixat.

Ett flyg var bokat från Trondheim tre å en halv timma senare och jag var då 2,5 timmar från Trondheim. Panik i kistan! Men Ingrid fixa=) Taxichaufför Helge körde mig och drygt 3 timmar senare va jag incheckad och klar. Jag har aldrig åkt taxi så länge men någon gång skall vara den första=)

Tyvärr hade jag ingen Ingrid som kunde hjälpa till när jag kom till Oslo i ett försenat plan. Jag kommer ur planet från Trondheim och det står GATE CLOSED på tavlan ang. planet till Götet. Shit shit shit...

Det var ju tio minuter kvar till planet skulle gå?! Jag sprang genom hela Oslos flygplats genom hela inrikes till utrikes
....å jag hann
...å svetten rann.
... Men jag kom hem, fin och grann=)

Måste bara kommentera denna reklamskylt från 7-eleven som jag såg påväg dit:
Den är ju inte jättegenerös precis. Tjäna 1 kr för att köpa två stycken. Hallå eller?!=)

hmmm...kjempefint...

Då började hästturen i byn Röros med bara 3000 invånare. Sååå mysigt... Sån gammal och liten by, gamla och fina hus, varmt och skönt under pläden i hästvagnen och med gassande sol for vi genom de små gränderna. Vad mer kan man säga=)


Nej jag njöt och dessutom hade vi jättetrevligt, jag och Ingrid. Blev så fantastiskt fint omhändertagen.


Här är vi igen... Nästan lite romantiskt=) Rekommenderar jag till alla...=)


...och SOLEN skall inte underskattas...hmmm vilken fantastisk dag och tur.Innan dess var vi och åt lunch tillsammans med Kvinnligt nätverk, Ung företagsamhet i Norge, Ingrid och Magnus från banken, journalister m.m.


Sen var det dags att åka tillbaka till hotellet där även konferensanläggningen höll hus för att förbereda föreläsningen ytterligare och titta så att all teknik fungerade.

Berättar mer om det imorgon, det var nämligen en liten händelserik dag idag så det tar sin lilla tid=)


RörosEfter en lång resdag med först tåg från Göteborg till Oslo med start kl 12.00 för att sen ta flyget till Röros från Oslos flygplats Gardemoen. Framme 21.00 på Röros Hotell.Här är jag och här är Norge=)

Skall bli så kul och mysigt imorgon...Arrangör Rörosbanken har aldrig haft så många anmälningar, imorgon är föreläsningen full å innan dess så har arrangör Ingrid varit gullig och fixat så jag skall åka häst och vagn genom staden och upp längs bergen...

Såg de tio minuterna på nätet i handbollen...kändes inte så bra med en förlust men det e bara att ta nya tag.

Natti natti!

Från sorg till glädje...

Eftersom morfar va ordförande i socialtjänsten i nio år för Partille kommun så var det halv stång i Partille Kommun. Det tyckte jag va väldigt fint av dem... Tack det värmer. VÄrmer gör även alla underbara sms, meddelanden, mail, via facebook och här på bloggen. Tack alla!


Det är hårfint mellan glädje och sorg. Jag var och höll föreläsning för Södra Dalarnas sparbank. Vilka underbara fantastiska människor. Det var så lättsam stämning, uppskattade åhörare och jag kände att jag fick så mycket positivt och härliga kommentarer och energi ifrån dem.

Snacka om härlig arbetsplats med sådana lättsamma kollegor som har lätt för skratt.

De hade konferens på Lejondals Slott utanför Enköping. Vilken fantastisk anläggning. Jag sov över där en natt för att sedan möta upp dem med en föreläsning.

Jag älskar dig morfar!

Det blev ett avbrott i mitt liv...ett stort avbrott och en enorm tomhet. Min älskade Morfar gick bort i förrgår. Klockorna stannade, tiden stod still och tomheten kom. Det kom så plötsligt...och det gjorde så ont! Därav har det inte varit något arbete alls, allt annat känns oviktigt när något sånt här händer. Jag har sovit hos mormor nu sedan detta hände. Sen är det hundra grejer som skall göras, begravningsbyrå, gravplats, välja kista-urna-kyrka, begravning och allt annat praktiskt.

Men minnena och tänkandet tar mest tid. Ända sedan jag var liten så har jag ofta ofta åkt hem till min mormor och morfar för att umgås med dom, prata om allt. (t.o.m pappa var orolig ett tag att jag inte umgicks med dem i min egna ålder utan med dem som är 40 år äldre) Min morfar lyssnade alltid och fanns tight vid min sida. Jag älskar dig morfar!

Jag skrev en liten dikt som forsättningen av en annan i vår dödsannons....

Ditt hjärta som klappat så varmt för

de Dina och ögon som vakat och strålat så ömt

Har stannat och slocknat till sorg för oss alla

Men vad Du oss gjort skall aldrig bli glömt

Du var inte bara min Morfar

utan en av mina bästa vänner

Du lyssnade alltid och tog Dig tid

när jag berättade hur ja känner
Intervjuer i tal och skrift!

Mjukstartar året med en intervju och lunch på Radisson SAS vid Drottningtorget. Först tog jag och journalisten Jeanette en kaffe, sen intervju och därefter lunch så det va verkligen mysiga timmar!


Jag och Jeanette mitt i fikan!

Intervjuen som gjordes för några månader sedan kom idag i min brevlåda...i boken Entreprenörer berättar!

Signhild Arnegård Hansen, armbryterskan Heidi Andersson, Mats Gabrielsson (Draknästet), Stefan Krook (GodEl), m fl berättar sina Betydelsefulla möten. Möten med personer som har gett dem mycket och som varit avgörande i deras karriär. Min berättelse är med mitt samtal med min morbror Magnus som var startskottet till att jag startade.

Fantastisk och annorlunda bok! Intressant att läsa hur man påverkas av olika personer samt vilka som varit betydelsefulla för diverse framgångsrika människor. Coolt att se vad som sätter spår. Boken är skriven av Catherina Ronsten.

Därefter var det telefonintervju med Nathalie på Expressen!
Det kommer antagligen en liten artikel imorgon eller på torsdag.

Natti natti!!! Imorgon är det Röd dag=)


NU har det börjat... år 2010!

Ja det har varit en lång och härlig ledighet med jul och nyår... Har varit näst intill helledig=)

Nördig som jag e så kunde jag inte låta bli att göra VågaVårdaVinn-hjärtpepparkakor när det var dags för julbaket. Ja det är väl det negativa med att vara egen...går inte att slita sig liksom=)
...och det blev inte få av dem...så de sista kunderna jag träffade precis innan jul fick sig allt en liten annorlunda julklapp=) Kändes lite överambitiöst att göra en till alla och skicka ut och sen hade de varit söndriga när de kommit fram=)


...och under julledigheten va det en del boksigneringar...vilket va kul...Inte alltid man får sitta i bokhandlarna och signera böcker! Alltid lite nervöst innan, känns inte så kul om man sitter där redo med pennan och så kommer ingen.

Men både vädret och kunderna va kanon så det va inget att klaga på de dagarna!


SEN kom han...TOMTEN!!! Det verkar faktiskt som att jag varit snäll i år för jag fick många fina klappar.


...och sen lite shopping och semester i Köpenhamn...

....för att sen avsluta semestern och 2009 i Tyskland hos några kompisar!

Nu har det börjat....ÅR 2010!!!

RSS 2.0