Fler startar eget:)

Verkligen roligt att höra när Ekonominyheterna precis berättade att fler startar eget. Att 39 000 företag startat hittills i år-jämfört med 32 000 föregående år.Att det verkligen skett en attitydförändring, i synnerhet bland ungdomar och kvinnor berättade Nyföretagarcentrums VD.

Verkligen kul att höra att det är sådana stigande siffror för det är ngt jag själv tyckt, speciellt kring attitydförändringen, men inte haft statiskt på när jag varit ute och pratat. Det är ju främst till unga och kvinnor som jag föreläst. Bl.a inspirerat till att starta eget och till ungdomarna främst att de skall våga gå sin egen väg och göra det de brinner för. Så dessa grupper har jag alltid haft ett extra klappande hjärta för:) Kanske mycket pga av att jag är både ung och kvinna:)
Jag håller tummarna att det går bra för alla modiga 39 000 som startat. Kör hårt men glöm inte ta hand om er också!

Är ju bl.a Ambassadör för kvinnligt företagande nationellt, EU-ambassadör för kvinnligt företagande (Inspirerar kvinnor i EU att förverkliga sin dröm om att starta eget), ambassadör för YEOS - Young entrepreuners of Sweden och engagerad i Ung företgsamhet. Så det vore konstigt om jag inte hade haft ett extra hjärta för detta:)

Imorgon bär det av norrut igen... resa halva dagen och sen föreläsning.

Natti natti
Therese Albrechtson Twitter & Facebook.

Jag är gravid!

Nu har jag varit i Gbg de två sista dagarna för bland annat läkarbesök. Jag skrev här på bloggen tidigare att jag inte mått så bra i sommar och det beror på att jag är GRAVID :)

Jättekul men som sagt, inte en sommar som jag kanske önskat. Jag har mått väldigt illa och vad jag än varit så har jag letat upp toaletten i beredskap. Mår väl fortfarande inte super! Man blir ju väldigt trött och hängig när man inte får behålla så mycket och under så lång tid.

Ca halva tiden har nu gått så va på det stora ultraljudet i går. Allting såg bra ut med barnet, peppar peppar. Det är jag själv som inte riktigt är på topp men det kommer ju förhoppningsvis något gott ur det:)...så då får man stå ut lite till.

Lite tråkigt bara att Vickan skall härmas så:) eller så får vi gå med barnvagnarna ihop. Får nog ta och ringa slottet:)


Vill ditt företag växa?

Nu känner jag mig som en riktig jojo när det blir mycket Stockholm-Göteborg.

Idag har vi haft styrelsemöte med Academy of Excellence och dessutom har jag haft en del andra intressanta möten här uppe.

Både jag och Gustaf som har bolaget kände ju för längesen att vi ville ta in någon extern VD som har mer erfarenhet av det och som kan ta hand om det dagliga arbetet med uppföljning, rutiner, personal(även om vi inte är så många så krävs det ändå en del), rapporter och bl.a förberedelser till styrelsemötena.
Måste göra en reflektion och Det har verkligen varit guld värt sen Marie kom in. Marie var ju tidigare VD på Far Förlag och var med under hela den tillväxtresan från litet till stort företag.
Det blir en helt annan struktur än vad jag varit med om innan och det krävs för att växa även om man är ett litet bolag.

Effektivitet & struktur är ju även med som en av nycklarna i Academy of Excellence tillväxtnycklar.

OM DU VILL VÄXA MED DITT BOLAG ELLER KÄNNER NÅGON SOM VILL VÄXA MED SITT BOLAG SÅ SKYNDA DIG ATT GÖRA EN INTRESSEANMÄLAN PÅ ACADEMY OF EXCELLENCE.SE

Om några veckor kör nästa termin igång och där får du hjälp av några av Sveriges främsta experter och entreprenörer med expansionen i ditt bolag.

Skall bli så kul att lära känna ytterligare massor av intressanta företagare som vill växa. Detta är tredje terminen vi kör utbildningen nu.

Ljungby

Från några dagar i Stockholm med Academy of Excellence till Ljungby.

När jag landade på Växjö flygplats så tyckte jag att det var en person som var så lik Ingvar Kamprad. Jag har ju aldrig träffat honom utan bara fått ett par brev efter det att han fick min bok och läst bl.a om sig själv i den=)

Så när jag stod där med denna lilla skara människor på den lilla flygplatsen så tänkte jag att "nä det kan inte vara han, vad skulle han göra här". Jag frågade personen som skulle ta mig till föreläsningen "om det var Kamprad". "Nä det tror jag inte, eller jo det är det nog och Älmhult ligger ju bara några mil härifrån". I samma stund hoppade denna Kamprad in i bilen och åkte iväg. Aj va jag ångrar att jag inte gick fram till honom, tänk om det va han:)

Ljungbydagarna
Väl framme i Ljungby var det inom kort dags för mig att hålla föreläsning. Mitt fokus var att från den lilla unga entreprenörens sida visa hur viktigt det är att tro på sig själv och sin idé när man skall starta igång. I publiken var en del som hade affärsidéer men vågar inte starta. Stort fokus låg på att våga, både starta eget, misslyckas, sticka ut etc. men också att vända motgång till medgång. Som för alla är livet en berg och dalbana.

Det kan nästa talare verkligen stryka under på. Han vet hur det är att vända en motgång som förlorade hela sin familj i Tsunamin. Pigge Werkelin. Han driver ju en mängd olika stora blog, från flyg till drömstugor. Vilken härlig människa. Han skulle utifrån den stora entrepreneörens syn svara på frågor kring entreprenörskapets olika aspekter.

Här står vi bland all teknik bakom den stora scenen.

Vi va en del tillsammans under dagen med tanke på att vi skulle senare sitta som drakar i Ljungbys "Draknästet" och sen vidare till Växjö.


Underbara människor som gick upp på scen inför massor av människor och presenterade sina idéer.Jag vet att många av dem va så nervösa innan. Snacka om att våga. Grymt. Även om inte alla vann så är de vinnare bara av att ha besegrat en rädsla och fått grym marknadsföring.

Här va det en som bl.a gjorde fina tårtor och ville starta kurser inom det.

Summan var att många brinner för sina idéer och utveckla det som man kommit på men att man måste ta hjälp med det som man själv inte är så bra på.

Nu kavlar vi upp armarna igen...

Efter en behövlig semester så va det dags att börja jobba igen. Tyvärr har jag inte mått super under sommaren men det kan jag berätta mer om sen.

Idag va det Stockholm som gällde igen i alla fall. Och fokus på Academy of Excellence. Planeringsdag.

Vi har ju nyligen anställt en säljare på heltid, Paul, så idag var första gången jag träffade honom i detta samamnhanget. Innan har mina underbara kollegor tagit hand om och introducerat honom. Varmt välkommen!

Nästa utbildning för tillväxtföretagare som vill expandera sina bolag kör ju igång den 12 samt 13 sept. Så vill ni växa med ert bolag och få hjälp av några av landets främsta entreprenörer och föreläsare så rekommenderar jag er att lämna in en intresseanmälan eller läsa mer på AcademyofExcellence.se

Jag tycker själv när man träffar alla dessa stora entreprenörer som byggt enorma bolag att det är väldigt lärorikt och inspirerande  att träffa dem. Och även de som är i ens egen fas, som har bestämt sig för att vilja växa, att knyta erfarenheter med dem vilka fallgropar och framgångsvägar som man stöter på ger jättemycket.


------------------------------
Hörde någon gång, om jag minns allt rätt, att Björn Gustafsson uttalade sig om att han blev irriterad om någon filmade några av hans skämt och la upp på Youtube. Det kräver ju då att man måste skriva nytt material till varje event eller arrangemang. Har även hört flera föreläsare utttala sig om att det inte är så kul för då förstör det ju själva "the big moment" och gör att det inte blir unikt och lika roligt när man skall dra det under sin egna föreställning/föreläsning etc.
Man vill ju att det man säger där och då skall kännas unikt för de deltagare/den publiken som är där just då och inte något som känns uttjatat. Även om man anpassar sitt innehåll/språk etc till just den målgruppen man är där för vid det aktuella tillfället så är ju en del grejer man gör/säger likadant.

Jag hörde att flera föreläsare/komiker etc uppmanar folk att stänga av om de filmar eller att det endast skall användas i privat bruk. Så att det sen inte kommer på Youtube eller liknande. Började själv be om det för ett bra tag sen.

Vet att en del arrangörer har regler, finns lag på att det inte får filmas utan talarens tillstånd, eller nåt sådant. Man är som med en konstnär fast i tal och äger sitt innehåll som andra inte får missbruka men skall titta upp detta lite
mer noggrannt. Fick bara höra detta nyligen då en föreläsare berättade att han blev påhoppad när han bad en kvinna stänga av. Hon sa att hon hade rättigheter att spela in men att han sen vann det "caset" för att det jämfördes med en konstnär eller något sådant. Skall titta upp det som sagt ytterligare för hörde nyss.
Tack Svenskt Näringsliv för hjälpen med några sådana grejer! De tog bort tex ett inslag med mig på ca 10 min från typ 2008 eller nåt. Även några andra har tagit bort direkt jag bett.

Natti natti...

RSS 2.0