Academy of Excellence är igång

Två omgångar har körts med tre nya grupper i Academy of Excellence. Tredje omgången körs denna veckan.

Teambuilding var omgång ett.
Att lära känna varandra lite mer så man har koll på vilka andra entreprenörer som kommer sitta i samma rum, 4h per vecka under 10 veckor. Efter lite övningar osv så blev detmånga goa skratt på de flesta håll och gemneskapen knöts an.

Ledarskap i Tillväxt stod näst på tur och det var Academy of Excellences första tillväxtnyckel med superentreprenören Daniel Kaplan som föreläsare. Han om någon vet vad som krävs att gå från entreprenör till att ha 5 anställda, 25 anställda, 100 osv och dess olika nycklar för att kunna växa bra. Daniel har ju bl.a grundat Tradera.com, Kaplans Auktioner etc. Verkligen inspirerande föreläsning, workshops osv som tillväxtnyckel 1 gav.Denna veckan är det Lena Carlsson med det viktiga ämnet som krävs för att kunna växa, Kommunikation! Det är även fokus och inriktning på Sociala medier.

Förutom utbildningen på Academy of Excellence anordnar vi ju VÄXA-eventen som är inspirationsevent för dig som entreprenör, företagsledare etc. Nu på onsdag är ju kommande event på Operaterrassen kl 17. Bl.a finanskungen och draknästet-kändisen Sven Hagströmer tillsammans med retorikerexperten Elaine Bergqvist. Jag vet att det finns ett fåtal biljetter kvar om någon är intresserad. I skrivande stund tror jag att det endast fanns 6 biljetter kvar.


Idag har jag hållit föreläsning i Göteborg. Berättar mer sen...

Ha det underbart så länge...

Maud Olofsson och kvinnors företagande

När jag kommer in och välkomnas till Regeringens satsning för att främja kvinnors företagande så möttes jag av mig själv:) Vilket trevligt välkomnande:)

Sorry för dålig bild!


Det var träff för oss ambassadörer för kvinnors företagande. Vi skall jobba med attitydfrämjande arbete och att inspirera fler att våga starta eget. "Kan hon starta så kan jag". Som Maud sa så är personer som haft/har entreprenörer i sin närhet mer positiva till att starta eget.
Mauds mål bl.a: attityden att misslyckas måste förändras, att det skall bli lika självklart att driva eget som att vara anställd(därav har skollagen ändras), att kivinnor skall ta mer plats.
Maud Olofsson höll ett väldigt roligt, skämtsamt och bra tal.
När priser till ambassadörer delades ut så frågade moderator Jenny Östergren-Strömstedt om Maud vunnit några priser de sista åren. "Nä det är väl bara årets rivjärn, sa Maud" och alla skrattade.

Vi EUambassadörer skulle upp på scen sen tillsammans med Maud vilket jag totalmissat.
Men här är vi nedan iaf:)

Jag tillsammans med näringsminister Maud Olofsson igen.
Lite info som hon sa;
* 6 av 10 företagare kommer att lämna sina företag inom 10 år.
* nu består 40% av kvinnor som startar eget
* 80% av de anställda i offentlig sektorär kvinnor och då är det inte konstigt att företagandet har varit lågt bland kvinnor
* 22-29% av företagarna är kvinnor. Differensen beror på hur man räknar.

Maud har ju min bok Våga Vårda Vinn sen innan men fick självklart en till som hon då kan ge till någon företagare som hon tycker behöver den:)

Här nedan är alla fantastiska kvinnor som driver eget och skall isnpirera andra till att starta.


Det va online direkt via Twitter och Facebook va folk skrev. I huvudsak Twitter. En del diskussioner via sociala medier va på schemat över lag.


Göteborg - Malmö - Stockholm

Turnén med SEB fortsätter. Då va det Malmö som stod på tur.

Föreläsning för ett härligt gäng entusiastiska anställda på SEB som jobbar mot småföretag.

Jag blir så väl omhändertagen av arrangörerna Lotta och Göran:) Känner mig snart som en del av banken:)

Direkt efter Malmö så va det snabba puckar mot Stockholm för terminstarten av Academy of Excellence.

Här nedan är en bild från när vi tidigare satt och planerade starten för utbildningen. Det har nu på 1 år gått till att bli 5 arbetande själar på Academy of Excellence. Förutom mig och Gustaf är det Elisabeth(som har varit med sedan start, en underbar klippa i alla lägen som betytt och betyder mycket för oss med sitt sätt att ta kunder och sin sprudlande entusiasm), Marie som är VD vilket är grymt värdefullt för mig och Gustaf så det blir lite ordning och reda och en bra struktur och vår energifulle och nyanställde Paul som är ett perfekt tillskott för oss på många plan med sin bakgrund, energi och kompetens.


Berättar mer om utbildningsstarten senare.

*************
En liten reflektion. Jag var ju under 1 dag i Sveriges tre största städer, Göteborg, Malmö och Stockholm. I rulltrappan i Stockholm står alla alltid på höger sida och låter de som har lite bråttom gå förbi på vänster sida. Det har jag ju lagt märke till sedan länge och att det i Göteborg är tvärtom. I GBG blir man ju superstressad när alla står zickzack, huller om buller. Det förrvånade mig att se att när jag åkte rulltrappa i Malmö så såg det nästan identiskt ut som Stockholm. Malmö som är mindre än GBG borde ju ha samma ickeorganiserade system men Malmö kanske är lite mer internationellt än GBG nu för tiden? Jag vet inte varför det är så men skulle bli glad den dagen vi Göteborgare också kan organisera oss i rulltrapporna:)
Vilket i-landsproblem men måste skriva av mig då jag ändå tänker på det en del när man reser. Man tänker på det som mest när man pendlar GBG-Sthlm. Då gäller det att ställa om hjärnan vart man befinner sig.

SEB - Stockholm

Föreläsning i Stockholm på Moderna Museet för banken SEB på deras interna konferens.
Superhärliga människor där nytänkande, sticka ut, inspiration, ???......med mera stod i fokus. Mer än så kan jag inte säga vad det handlade om då det skräddarsys tillsammans med dem och då är det företagshemligheter:)


Jag i full fart på lite bilder:)!

"Småföretagarnas bank" kallar de sig och den diffentieringen tycker jag själv att de jobbar väldigt bra med.

Dessutom delades min bok "Våga Vårda Vinn" ut som lite extra inspiration, Alltid kul!

Nu är det lite vila och sen Academy of Excellence eftersom utbildningen har kursstart nästa vecka.

Ta hand om er...
..... .

Ullared -Gekås och Boris


Igår åkte jag och min kära vän Ida ner till Ullared. En trevlig Lunch med Ullareds VD Boris Lennerhov va inbokad.
Dessutom va lite shopping på schemat så klart.

Det är alltid lika kul och trevligt att träffa Boris. Han är så jordnära, ödmjuk och det är väldigt intressant(som alltid) att sitta och diskutera med honom och lyssna till hans erfarenheter och tankar. Ett par timmar bara flög iväg så det fick bli effektiv shopping den dagen:)

På två år har de ökat omsättningen med nästan 900 miljoner kronor, vilket motsvarar en ökning på 30%. Det gör dem till det enskilt största varuhuset i Sverige, berättade han. Sen han blev VD har de gått från 1,6 miljarder till 4,2 miljarder, snacka om tillväxt och att man behöver se samt lära:)


På ovan bild är jag och Boris påväg ner från restaurangen till varuhuset. Bara restaurangen berättade Boris har ca 120 anställda. Det är bara att gratulera. Så intressant att lyssna till varenda tanke som finns bakom varenda liten sak de planerar göra.

Klart blev även att Boris är med som inspirationstalare på vårt VÄXA event med Academy of Excellence den 1a december så då får även alla möjlighet att gå och lyssna på och ta del av alla fantastiska tillväxttips och framgångssagan som de haft. För de som går utbildningen på Academy of Excellence ingår ju eventen.

***************
Superroligt och glad är jag över den stigande försäljningen på min bok Våga Vårda Vinn. Det går ju inte att jämföra med Ullared precis som kan sälja 12 miljoner av en vara som de tex gör med sockar:) men alla får jämföra med sig själva och bli bättre utifrån var de själva står idag. Annars får man aldrig le och känna sig lite nöjd när det går bättre.

***************Om en vecka kör nästa utbildning igång med Academy of Excellence. Mycket folk är anmälda men vi har ett par platser kvar så tveka inte att höra av er om ni skulle vara intresserade. Gå in på www.academyofexcellence.se
10 veckors utbildning, olika nycklar varje vecka med konkreta exempel, workshops etc med några av Sveriges främsta entreprenörer och experter inom områden som rör tillväxt i ett tillväxtbolag. Dessutom två inspirationsevent, den 28e sept och den 1a dec och för att inte glömma en mentor som tidigare gjort resan. Byggt ett bolag från 0 till minst 50 miljoner vilket är ovärderligt. Grymt nätverk osv.osv.

Natti natti


Nyköping

Föreläsning för Marknadsföreningen i Nyköping på deras medlemskväll.

Verkligen härligt och lättsamt gäng med mycket skratt. Gör mycket hur publiken bjuder på sig själva. Fokus var på att Våga, Våga och Våga=)

Det var verkligen synd att jag glömde kameran och inte kunde ta några bilder för det va verkligen en mysig, härlig atmosför och gemenskap som byggdes upp inför föreläsningen. Lite svårt att fånga på bild iaf kanske=)

************
Tyvärr mår jag väl fortfarande inte så bra. Jag kan säga att resan hem från Nyköping va nog alla som INTE satt bredvid mig glada för det.

************
Trevlig helg...

RSS 2.0