Tro på dina idéer!

Tro på dina idéer stod på dagens schema. Föreläsningar idag...600 pers på Svenska Mässan i GBG!

Pär Johansson, alltid lika underbar att träffa och lyssna till. Grundare av Glada Hudikteatern... (Pär höll ju även föreläsning på vårt sist VÄXA event i höstas.)
Så fräckt hur han byggt upp teatern från noll där ingen trodde på honom till att nu få åka med hela teatern, bestående av utvecklingsstörda, till Broadway. Dessutom kom ju filmen på Bio nu i mars om honom och teatern "Hur många lingon finns det i världen?"


Under sin föreläsning berättade han om sin resa och olika roliga, rörande episoder från tiden med teatern samt även vilka stora förändringar som skett. Framförallt folks fördomar och rädsla utifrån. Man tror det är de utvecklingsstörda som förändrats mest det är nog tvärtom. Självklart har dessa människor i teatern vuxit mycket också. De blir sedda och alla dessa utvecklingsstörda blev förtidspensionerade i tidig ålder men idag tjänar de istället ca 25000 i månaden. Jag tycker det är fantastiskt! Ändå finns det i denna värld, folk som vill sätta dit honom. Som en journalist hade sagt nitiskt; "det har kommit fram att alla inte har möjlighet att vara med i teatern". Då hade Pär sagt "nä det stämmer och alla får/kan väl inte jobba hos er heller?". Så bra svar!

Andra talare va Victor Muller, en av grundarna till Spyker som nu också äger Saab samt Sahar Hashemi. Sahar har grundat den näst största cafékedjan i världen, Coffee Republic.
Väldigt bra och intressant... Det va roligt att hör Herr Mullers resa och tankar. Han är ju en del i ropet! Men kul att få höra allt från hans håll.

Imorgon bär det av till Falkenberg för två stycken möten. Först med Magnus Helgesson som är grundare av Harrys Pubar och sen på em med Boris Lennerhov som är VD för Gekås Ullared.

Göteborg i framtiden...

Igår em/kväll så var jag på middag med Bicky Chakraborty (grundare och ensam ägare av Elite Hotels) och hans kollega Håkan. Grymt fascinerande entreprenör! Från Indien kom han som tonåring till Sverige och har idag en av Sveriges Största Hotellkedjor som han har byggt upp från scratch. Coolt!

Så härligt att umgås med människor som ger energi!


Idag va det dags att bege sig från Stockholm till Göteborg för en eftermiddag med Handelskammaren i temat Differentierat Näringsliv... Härliga intressanta föreläsningar!

Bl.a talade Peter Nyström från Astra Zeneca om deras satsningar framåt och då i synnerhet i GBG-regionen.

John Holmberg från Chalmers tyckte jag belyste väldigt bra hur vi tar vara på våra resurser på ett bra sätt och uppmuntrar kreativiteten som finns.
Han pratade också om vad som gör oss lyckliga och olyckliga enligt undersökningar som gjorts.
Att pendla i jobbet låg längst ned på denna lista så där kanske jag skall ta en tankeställare som pendlar så=)


Något som också togs upp en del va kring hur GBG-regionen skall öka sin tillväxt. Hur kan vi få in folk utifrån att jobba och etablera sina bolag här? Tyvärr upplevs det väldigt jobbigt från folk utanför GBG-regionen. "Det är svårt att banka sig in här" som Peter Nyström uttryckte sig.

Dessutom pratade Erik Nissen från Stylt Trampoli och Shahrohk Taghvamenesh från Almi som pratade om det mångkulturella samhället. Jätteintressant att se hur undersökningar har gjorts där det visar hur framåt invandrare/folk med utländsk bakgrund är och att de i större grad än svenskar vill starta eget och också växa med sina bolag.

Därefter var det jag som föreläste i temat "Våga satsa på din dröm". Att uppmuntra nytänkande, kreativitet och misslyckanden!

Imorgon skall jag upp tidigt och lyssna till intressanta föreläsare, bl.a en av mina favoriter Pär Johansson från Glada Hudikteatern.

Vi söker en till säljare...

...till Academy of Excellence!

Vi söker som sagt ytterligare en säljare till vårt kontor i Stockholm. Om du vill jobba i ett mindre bolag med starka tillväxtambitioner, är bl.a. en resultatorienterad och relationsskapande säljare så skulle vi gärna vilja ha Din ansökan. Om du är intresserad av att jobba med oss så klart=) Det är viktigt att Du har erfarenhet av att självständigt driva säljprocessens samtliga faser.
Läs gärna mer om oss och företaget på www.academyofexcellence.se

För ansökan; kontakta gärna då vår VD Marie Wernerman på [email protected]

Om inte du är den rätta så kanske du har en vän som skulle passa?!

P.S Tjänsten är på heltid!

Rättelse Filter...

...som publicerades förra veckan!
Uppdaterat aug 2011.

Ingen framsida utan en baksida=)


I en artikel i Filter från april/maj 2011, skriven av Madelene Engstrand Andersson, blev flertalet föreläsare ifrågasatta. Nedan finns flera bevis på direkta faktafel avseende de ”osanningar” som jag i artikeln påstods ha gjort mig skyldig till.

Jag skulle hjälpa en student med ett skolarbete kring föreläsningar … det visade sig inte vara en student utan en journalist… eller bådadera.

Hon fick hänga med mig på föreläsning i Västerås. Hon ville också komplettera en del saker i ett extra möte mellan jul och nyår. Jag försöker alltid hjälpa folk när jag kan, framför allt studenter och särskilt unga kvinnor. Vad jag inte hade en aning om var att den här unga kvinnan spelade in samtalen vi hade när vi träffades i extra bandsspelare som var på ända till slutet. När jag förstod att det var annat syfte med våra träffar än vad jag trott från början så blev jag irriterad och besviken och att jag så här i efterhand så klart ångrar att jag frågade om jag fick radera innehåll i bandspelaren, fick göra det och sen gjorde det. Jag har aldrig varit med om en sådan här liknande situation så jag reagerade oerfaret och impulsivt.

Denna beskrivning som sen skrevs om mig och min personlighet gjorde mig ledsen och besviken eftersom den bygger på uppenbart felaktiga uppgifter eller missförstånd. Nu har jag tagit fram hårda fakta som bevisar att påståendena i artikeln inte stämmer.

Jag såg att flera andra föreläsare/talare som också var kritiserade i artikeln fick i det efterkommande numret av Filter en rättelse där det framgick att även påståendena om dem var behäftade med många direkta faktafel.I artikeln hävdas:


1)
    att jag inte har blivit drogad på krogen. Bevisen påstods vara att GP:s artikel i ämnet som jag refererat till och polisrapporter i samband med händelserna inte kunde återfinnas.

Vad är fakta:

Jag blev neddrogad. GP publicerade artikel i ämnet den 26e samt den 27e november. Polisen jag var i kontakt med under denna period är t.f. stabschef Anders Fahlgren på polisen i Göteborg, som då var planerare i Mölndal.

Därutöver kan polis Sören Angbo som då var inspektör på Cityspan intyga dessa händelser. Detta säger han när jag talat med honom:

-      Detta pågick under några år men vi hade störst problem under sommaren 2003 med detta i Göteborg. Det som står i GP-artikeln stämmer. Ett 20-tal som blev neddrogade är i underkant på Göteborgs cityklubbar och mörkertalet var stort. Förutom rån förekom även att kvinnor blev förnedrade, sexuellt utnyttjade och våldtagna. Det var svårt att bevisa i många fall men till slut fick vi fast ligan.

Det som står i artiklarna och som kan intygats av polisen är det som också står i min bok ”Våga Vårda Vinn” så att det som journalisten påstår inte stämmer eller inte hittar fakta i ämnet innebär bara att det kan inte ha gjorts någon bättre research.


2)
     att Barack Obama inte var "förband" till mig som talare på en EU-konferens i Prag 2009

Vad är fakta:

Tjeckien var ordförandeland i EU under våren 2009. Arrangör när både jag och Obama talade var EU2009.CZ. Han talade den 5 april. Jag var i Prag 5-7 april och hade min föreläsning och uppdrag den 6-7 april. I mina föreläsningar säger jag att jag pratade efter Barack Obama på ett EU-möte. Jag skämtar och säger, ”så han var ju förbandet till mig”. Att han skulle vara förband menar jag såklart inte ordagrant.
Obama pratade som ni ser ovan dagen före mig och två dagar innan, vilket jag också påpekar i de flesta föreläsningar. Det har varit uppenbart för alla mina åhörare att det var ett skämt när jag säger att han var ett ”förband” till mig men fakta kvarstår. Vi talade på denna EU-konferens, arrangerad av EU2009.CZ i parallella konferenser dock med olika ämnen/aspekter. Enligt journalisten låter det som att vi är i olika delar av världen och att han endast står på ett stort torg och pratar medan mina uppdrag är någon helt annanstans. Se bilder;

  


3)
     att jag skulle ha hittat på en större omsättning än jag har haft

Vad är fakta:

Omsättningsbeloppet som påstås att jag har hittat på måste ha inhämtats från en artikel ifrån augusti 2008 i tidskriften Passion for Business, alltså ca tre års sedan som då ledde till fel i ytterligare två artiklar, vad jag har kunnat hitta efter noggranna efterforskningar. Att det var ett missförstånd i just den artikeln visas tydligt, då det i andra artiklar, både senare och tidigare, står rätt omsättning. Ett exempel är Dagens Industris Diego från oktober 2008 där det står rätt, 2,3 miljoner. Efter egna efterforskningar har tre artiklar av minst 250 blivit fel i omsättning. Kanske skulle jag så här i efterhand ha skickat in en rättelse men det var ingenting jag tänkte på då som 23-åring eller ens förstod att man kunde göra. Det har jag ju nu fått lära mig den hårda vägen ;-)

Mitt andra år som företagare omsatte jag ca 2,3 miljoner och gjorde då massor av investeringar för att expandera och sträva efter 6 miljoner. Tyvärr fick dessa planer ställas in då jag var med om en olycka och en längre sjukdomsperiod. Att mitt bolag hade låg omsättning under den period jag var sjuk är helt korrekt. Jag var sjukskriven under 1,5 år, till och från. Små bolag är väldigt sårbara om ägaren och huvudpersonen blir sjuk. I synnerhet konsultverksamheten, då hade väl det allvarliga varit om bolaget hade haft hög omsättning medan jag var svårt sjuk

Om denna tid pratar jag helt öppet om i mina föreläsningar för att visa att alla har en berg- och dalbana, affärsmässigt som privat. Verklig omsättning kan vem som helst finna eftersom det är offentliga siffror. En missuppfattning i inte ens en handfull artiklar vad som är verklig omsättning och ambitionsmål har alltså skett.


I detta sammanhang konstateras dessutom att jag inte är någon superentreprenör. Det har jag heller aldrig själv påstått, kanske rubriken skapades då jag utsågs till Årets Entreprenör i Europa bland unga.. När jag började jobba igen efter olyckan bestämde jag mig för att jag ville inspirera till entreprenörskap. Att föreläsa ger energi eftersom jag upplever att jag gör nytta. Mitt motto blev ”det är bättre att 1000 pers startar 1 företag än att jag startar 1000”. Detta har medfört att jag numera istället håller föreläsningar, engagerar mig i Ung Företagsamhet och är delägare i Academy of Excellence.

Jag har aldrig hållit föreläsningar i hur man expanderar ett bolag. När jag tillsammans med en kollega startade Academy of Excellence, (en utbildning för tillväxtföretagare) var en av anledningarna att vi tyckte det var svårt att expandera ett bolag från relativt nytt och att ta nästa steg. Där får man hjälp av erfarna entreprenörer. Om jag ansåg att jag vet hur man expanderar ett bolag så skulle jag ha tagit in mig själv som föreläsare i utbildningen.


Jag är varken osäker eller hittar på. Däremot får jag medge att jag fram tills nu varit alltför naiv. Kanske har jag det från idrotten. Där hjälper man och stöttar varandra, tror gott om människor, förutsätter att folk är de personer de ger sig ut för att vara. Man lär sig nya saker varje dag. Hur som helst tänker jag fortsätta att inspirera andra att förverkliga sina drömmar och våga starta företag. Även mina föreläsningar kring att Våga vinna, tänka positivt och se möjligheter är något jag vet skapar mer glädje bland människor som lyssnar till mig. Det får jag bevis på varje dag genom telefon och mail av tackande åhörare. Så självklart tänker jag fortsätta med det me:)


Bilbao

Föreläsning inom Kreativitet och nytänkande va det som gällde i Bilbao! Det va många andra intressanta föredrag!

Jag lider med Spanien och förstår mångas situation och frustration. 30 % är arbetslösa i Spanien. Snacka om kris!

Kriser är möjligheternas moder, eller va man nu brukar säga=)

Bilbao, mysig, lugn och solig stad. 22 grader, grönt å skönt!

Mycket fin arkitektur...och väder.=)


Man kände inte riktigt att man ville åka hem när löparen nere sprang i shorts i 22 grader och när flyget åker in på landvetter flygplats säger de att det är 2 grader.


Dock va jag inte superförtjust i den baskiska maten... Black&White iaf=)


Nu skall jag ta lite helg...och koppla av litegrann!

Effektivitet till Bilbao

Inledde veckan med utbildningen Academy of Excellence och ämnet Effektivitet och Struktur. Riktigt bra tycker jag. Man märker verkligen hur mycket mer effektiv man blir om man åtgärdar vissa punkter och automatiserar saker som man annars kan göra om och om och om igen...

Därefter ut till Arlanda och Bilbao - Spanien. Jag hade gärna stannat här ett tag. 22 grader, sol å bad, härliga människor. Tyvärr hinner jag ju inte se så mycket eftersom jag håller föreläsningar etc.

VÄXA 2011 på Operaterrassen...

Då va det dags för det stora inspirationseventet på Operaterrassen, det första för denna terminen som ägde rum iveckan.

Superkul, fullt med företagare, mingel, bubbel, mat, föreläsare etc.

Först börjar det med lite bubbel i entrén och ett hav av mingelsugna personer...

...bl a mottagen av vår kära medarbetare Elisabeth...

...och sen är det dags för lite mat och gå till bords...

...för att sedan lyssna till den fantastiska superentreprenören och en av Sveriges främsta serieföretagare Stefan Karlsson...

...massor av skratt och inspiration...

...för att sedan bli avtackad av vår sprudlande moderator Mi Ridell...

....dags för mig och Gustaf att få några väl valda frågor av Mi Ridell på scenen samtidigt som efterrätten skulle avnjutas...

...och sista talaren innan kvällen va slut va Clas Malmström.

Här följer lite mingelbilder...

...och lite till...

...och lite till.......och ännu en till...


För vissa blev kvällen lång på Café Opera medan vissa åkte hem för att nana...

Natti natti!

Academy of Excellence är igång...

Förra veckan körde utbildningen Academy of Excellence igång. Då va det teambuilding, introduktion, tilldelning av mentorer etc Så roligt att träffa alla dessa fantastiska entreprenörer som vill så mycket. Alla ger varandra så mycket tips och ideér också vilket jag tycker är häftigt!

excellence-academy-logo-300-115

Denna veckan va det första Tillväxtnyckeln; LEDARSKAP I TILLVÄXT med Daniel Kaplan som lärare/föreläsare. Han har bl.a grundat Tradera.com, Kaplans Auktioner etc.
Så han kan ju verkligen det här från att gå från soloföretagare till, tillväxtföretagare, expansionsfas osv.

Här nedan är jag och mr Kaplan=)

OCH imorgon är det EVENTET VÄXA 2011 som står i fokus!
Skall bli superkul! www.vaxa2011.se
Det är på Operaterrassen med lite bubbel, mat, vin, fantastiska talare, ett inspirerande nätverk etc.

Nu måste jag sova så jag är pigg och fräsch inför den stora dagen!

Tranemo, Kalmar...bland annat=)

Hektisk vecka som varit...Gbg till Sthlm till Gbg till Tranemo till Sthlm till Gbg till Kalmar till Jönköping och sen en avkopplande helg i Gbg.

I Tranemo och Kalmar va det föreläsningar... I Tranemo va det för turistnäringen i Sjuhärad genom Leader project. Vilka underbara människor och härlig publik.
Kalmar för Drivhuset vilket va roligt eftersom det va Drivhuset som va bland de första som trodde på mitt entreprenörskap.

I Stockholm har ju utbildningen Academy of Excellence haft sin första träff som va Introduktion och Teambuilding. Imorgon bär det av till Sthlm igen för att ha första tillväxtnyckeln; Ledarskap i tillväxt med föreläsare Daniel Kaplan som bland annnat grundat Tradera.com. Berättar mer om det imorgon!

Dessutom är det full fart med förberedelser inför terminens första inspirationsevent på Operaterrassen. Eventet VÄXA 2011 är nu på onsdag. Det finns några platser kvar så om ni inte anmält er, gö det nu på www.vaxa2011.se

Här sitter jag och vår moderator Mi Ridell och går igenom upplägget till eventet och dess innehåll.


Denna vecka är Sthlm och Academy of Excellence med tillhörande event Växa 2011 för hela slanten.

Fantastiska människor!

Ja det va inspirerande dagar i Falkenberg...träffade många fantastiska människor.

Här nedan är jag tillsammans med Gekås Ullared´s VD Boris Lennerhov som ni kanske sett på TV i programmet Ullared.
Den butiken är cool, väldigt cool. Blev 2009 och framåt det största turistmålet i Scandinavium. Slog Liseberg med 1 miljon besökare. Helt sjukt!!! Det är bara att applådera

Väldigt trevlig man, vi stog poch tjöta en del och jättekul att han gillade min föreläsning=)
Han viskade affärshemligheten; "Allting handlar om att veta hur kunden tänker". Varsegod, jag skickar den vidare helt gratis=)

och här nedan är jag tillsammans med Mr Karlsson, en av de två stycken ägarna till Gekås Ullared. Lucky man=)
Men som han även sa så har det varit hårt slit efter att de köpte upp butiken av grundaren Göran Karlsson.
Och det vet vi ju alla företagare att så är fallet=)


Hängde också mycket med min vän Magnus Helgesson, grundare av Harrys Pubar som omsätter 700 miljoner. Det är alltid lika inspirerande att vara med Magnus. Go å glad. Positiv till 100%.
Åkte även med honom upp från Falkenberg till GBG och hans kontor där.


Hann även med att dela ut pris till framtidens superentreprenörer. Dessa underbara Ung Företagsamhet-ungdomarna. Här är jag påväg upp med guldkuvertet för att läsa upp vinnaren...


Ungdomarna är också fantastiska. Gick runt lite och tittade på Ung företagsamhet mässan. De är swå kreativa!


Falkenberg...go go go!

Goa goa Falkenberg!

Föreläsning på Näringslivsdagen i Falkenberg för 400-450 företagare. Helt underbara! Vilken härlig publik, det gör att man bjuder än mer på sig själv! Stort tack!

Jag gillar Falkenberg... vilken företagskommun. De klättrar som smör på alla listor och är väldigt aktiva i min hjärtefråga Ung Företagsamhet...

Ung företagsamhet som ajg pratatde om bl.a här=)

Sover över i Falkenberg i natt då jag skall hålla två föreläsningar imorgon bitti för Falkenberg Gymnasieskola. 8.00 skall jag vara redo med massor av energi=)

Träffat massa goa människor här me men det får vi ta lite senare...

Kram å godnatt på er!

Man får perspektiv på saker och ting...

...fruktansvärt,i fredags gick Jonas bort, 34 år gammal. Jonas Ernelind, en av sveriges bästa handbollsspelare och en genomsnäll kille. Pappa till två små barn på 4 och 7 år. Tänker på familjen!

...inatt åkte min mormor akut in på sjukhus. Som tur va så va det inte hjärtat men de vet inte vad det kan vara. Jag hoppas av hela mitt hjärta att det inte är något allvarligt.

OCH så kom jag på mig själv att jag var irriterad över att jag glömde strömsladden till datorn i Stockholm. Jag visade datorn för killarna på Siba och de gav mig en sladd som jag köpte. Nu när jag kom hem så är det fel strömsladd så jag måste gå tillbaka igen. Jag som skall och ser möjligheter med det mesta kände hur irriterad jag blev över det. Men det är bara att traska tillbaka...=)
...jag får ju i alla fall lite extra luft och motion. Kan nog vara effektiv och ringa några samtal på vägen också=)

...OCH som sagt men får perspektiv på saker och ting. Jag skall vara väldigt glad över att jag överhuvudtaget kan gå tillbaks och köpa en ny...

RSS 2.0