Tro på dina idéer!

Tro på dina idéer stod på dagens schema. Föreläsningar idag...600 pers på Svenska Mässan i GBG!

Pär Johansson, alltid lika underbar att träffa och lyssna till. Grundare av Glada Hudikteatern... (Pär höll ju även föreläsning på vårt sist VÄXA event i höstas.)
Så fräckt hur han byggt upp teatern från noll där ingen trodde på honom till att nu få åka med hela teatern, bestående av utvecklingsstörda, till Broadway. Dessutom kom ju filmen på Bio nu i mars om honom och teatern "Hur många lingon finns det i världen?"


Under sin föreläsning berättade han om sin resa och olika roliga, rörande episoder från tiden med teatern samt även vilka stora förändringar som skett. Framförallt folks fördomar och rädsla utifrån. Man tror det är de utvecklingsstörda som förändrats mest det är nog tvärtom. Självklart har dessa människor i teatern vuxit mycket också. De blir sedda och alla dessa utvecklingsstörda blev förtidspensionerade i tidig ålder men idag tjänar de istället ca 25000 i månaden. Jag tycker det är fantastiskt! Ändå finns det i denna värld, folk som vill sätta dit honom. Som en journalist hade sagt nitiskt; "det har kommit fram att alla inte har möjlighet att vara med i teatern". Då hade Pär sagt "nä det stämmer och alla får/kan väl inte jobba hos er heller?". Så bra svar!

Andra talare va Victor Muller, en av grundarna till Spyker som nu också äger Saab samt Sahar Hashemi. Sahar har grundat den näst största cafékedjan i världen, Coffee Republic.
Väldigt bra och intressant... Det va roligt att hör Herr Mullers resa och tankar. Han är ju en del i ropet! Men kul att få höra allt från hans håll.

Imorgon bär det av till Falkenberg för två stycken möten. Först med Magnus Helgesson som är grundare av Harrys Pubar och sen på em med Boris Lennerhov som är VD för Gekås Ullared.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0